- Dette er en spekkhugger

- Jeg har sett alle hvalartene som er observert i Norge siden 80-tallet. Dette er en stor spekkhuggerhann, sier miljøpolitisk talsmann i Frp, Tord Lien.

Saken oppdateres.

Bildet av ryggfinnen ble tatt lørdag ettermiddag. Per Ivar Kristiansen var på båttur utenfor Skatval da det han antok var en spekkhogger brøt vannet.

LES OGSÅ: Er dette en spekkhugger?

- Veldig overraskende å se en spekkhogger, sa han til adressa.no.- Ikke tvilDet noe kornete bildet av dyret førte til en strøm debattinnlegg. De fleste tippet spekkhogger og miljøpolitisk talsmann i Frp, Tord Lien, gir leserne rett.

SI DIN MENING: Døp spekkhuggeren i Trondheimsfjorden

- Jeg har jobbet med hvalsafari i ti år og er ikke i tvil, sier han til adressa.no.Lien sier at man kan forveksle unge spekkhuggere med Grindhval. Han mener imidlertid dyret på bildet er en stor hann.

Uvanlig

Nils Øien er forsker ved Havforskningsinstituttet i Bergen. Han er enig i Liens vurdering.- Det er ingen tvil her. Den høye ryggfinnen er typisk for spekkhuggere, sier han.

Keiko, kjent fra flere amerikanske filmer, endte i 2003 sine dager i Taknesbukta i Halsa kommune etter en feilnavigering. Kjendispekkhuggeren ligger gravlagt på Nordmøre.

Ifølge Øien er det ikke vanlig å se spekkhuggere i indre Trondheimsfjord.- Det er ikke vanlig. Det er også uvanlig at det bare er en spekkhugger, vanligvis beveger de seg i familieflokker hvor tre til fem dyr er regnet som det laveste antallet.Øien mener spekkhuggeren har dratt inn i fjorden på leting etter mat.- Antageligvis har den støtt på noe lokal sild, det må man jo smake på, sier han.

På forsiden nå