Stjørdal: Senterpartiet gjør et brakvalg i vekstkommunen Stjørdal. Med 99,7 prosent av stemmene talt opp står Senterpartiet med 27,4 prosent av stemmene.

Like før klokken halv tolv lå Senterpartiet an til å få 12 representanter i kommunestyret. Den borgerlige blokken får et mandat mer enn sist dersom resultatet blir stående.

Sjekk resultatet i din kommune her

- Jeg hadde aldri tort tro på noe sånt, sier Ivar Vigdenes, som tidligere på kvelden snakket om å et fantastisk resultat om de tippet over tjue prosent.

Hyllet samarbeidspartnere

Senterpartiet tar stemmer fra flere hold, men kanskje mest fra Arbeiderpartiet.

- Det som er viktig er at vi går frem som felles borgerlig blokk, sier Vigdenes, som i seierens stund hilste til samarbeidspartnere

- Det ville ikke gått an uten at vi i sum gikk frem i fellesskap.

Gikk i kjelleren

På hovedkonkurrent Arbeiderpartiets valgvake i kjelleren i nabobygget var stemningen forståelig nok avdempet.

- Dette var ikke noe å juble over, fastslår deres ordføerekandidat Joar Haave.

Han innrømmer at de trenger tid til å fordøye resultatet og motivere seg for å jobbe politisk etter et dårlig resultat i Stjørdal. Partiet gikk tilbake med fem prosentpoeng sammenlignet med sist valg.

-Tapte dere på eiendomsskatt?

- Ja, kanskje. Den siste ukene før valget har motparten kjørt på det i alle sammenhenger, sier Haave, og legger til.

- Men velgerne har fått den kuttpolitikken de valgte. Vi må respektere det, sier Haave.

Jublet tidlig

Allerede like etter klokken ni var stemningen på topp blant Sp-kontingenten.

–Ta det rolig, ta det rolig, sier Vigdenes, mens både kona Nina og Tor Helge Forbord Slind jublet over resultatene fra forhåndsstemmene.

Overfor Adresseavisen innrømmer han at han er positivt overrasket over resultatene, som er langt bedre enn for fire år siden.

Står fortsatt sammen.

Den borgerlige blokken som har styrt Stjørdal de siste fire årene møttes mandag kveld til felles valgvake på utestedet Bankers i Stjørdal. Der var stemningen nervøs men positiv stort sett fra første stund

Vigdenes er den som i realiteten har sementert den borgerlige blokken i Stjørdal, slik at de tidlig signaliserer at de vil samarbeide videre.

–Jeg vil ikke utelukke noen. Vi har hatt et felles prosjekt om å bygge byen Stjørdal og det fortsetter vi gjerne med med de forutsetningen vi har, som blant annet er nei til eiendomsskatt, sier Vigdenes og smiler.

Foto: FRANK CADAMARTERI
Skuffet. Arbeiderpartiets Erling Weydahl og ordførerkandidat Joar Haave (til h) synes ikke resultatet er noe å juble over. Ap gikk tilbake med fem prosent i Stjørdal. Foto: FRANK CADAMARTERI
Tidlig jubel. Sittende ordfører Ivar Vigdenes (til h) tør ikke helt tro på de gode resultatene Tor Helge Forbord Slind viser frem. Bak Nina Moi Vigdenes. Foto: FRANK CADAMARTERI