Like etter midnatt natt til tirsdag forlot flere av representantene for de borgerlige partiene den felles valgvaka på utestedet Bankers i Stjørdal sentrum. En og en eller et par sammen beveget de seg de noen hundre metrene ned Kjøpmannsgata til rådhuset.

Møttes bak lukkede dører

Den normalt lite beskjedne sittende ordføreren, Ivar Vigdenes (Sp), gjør det klart at  Adressa.no ikke får være med denne gang.

- Dette skal ikke i avisen, sier sittende Stjørdalsordfører Ivar Vigdenes, før han sammen med Leif Eggen (V) haster avgårde.

Inn på rådhuset før dørene går i lås bak dem. Etter det Adressa.no erfarer foregikk diskusjonene på formannskapssalen.

Sterk posisjon

Allerede før valget signaliserte de borgerlige partiene som har hatt makten i kommunestyret i Stjørdal siste periode at de ønsket å fortsette samarbeidet. Derfor møttes de også til felles valgvake mandag

- Det viktige er at vi som blokk går frem sammen, sa Vigdenes til Adresseavisen da det ble klart at den borgerlige blokken får ytterligere ett mandat sammenlignet med sist periode, om de fortsetter sammen.

Vant på Vigdenes

Vigdenes har imidlertid styrket sin posisjon kraftig etter at Sp gjorde sitt sterkeste valg noensinne i Stjørdal. Senterpartiet fikk 27,3 prosent av stemmene og tok stemmer både fra Arbeiderpartiet, som fortsatt er kommunens største parti, og noen av partiene i den borgerlige blokken. Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti gikk alle tilbake med ett mandat hver i valget. Flere av representantene fra de andre partiene, som Adressa.no snakket med i natt peker på at profileringen av Vigdenes trolig rammet dem.

Men selv om Vigdenes mest trolig får fortsette som ordfører var det Arbeiderpartiets andrekandidat Toril Sandvik som fikk flest personstemmer.

- Blir trolig enige

Like før klokken ett i natt, kom representanen ut fra møtet og ut i kantina på rådhuset i Stjørdal der en stor gruppe fra den borgerlige valgvaka er samlet for å fortsette feiringen. Mens Vigdenes og flere andre kilder i natt understreker at ingenting er klart om maktfordelingen i Stjørdal fremover, er andre mer åpne.

- Vi blir enige, sier Frps Svein Jørgensen.

- Vi må bli enige før fredag. Da reiser jeg på ferie, fleiper Høyres Geir Anderssen, mens sittende ordfører Ole Hermod Sandvik (H) vil ha det klart helst før onsdag. Da reiser nemlig han på U2-konsert.

Miljøpartiet utenfor

Mens Vigdenes i går kveld direkte på Tv2 fridde til Miljøpartiet de Grønnes representant Tommy Reinås om å få til samarbeid var Reinås og co ikke invitert inn i varmen i natt. Det kan tyde på at de nok en gang blir stående utenfor den borgerlige blokken.

Før valget flagget Reinås at han og partiet, som nå har en representant i kommunestyret i Stjørdal, var åpne for et valgteknisk samarbeid med Arbeiderpartiet for å gi dem flertall og sprenge den bastante blokkdelingen i kommunestyret i Stjørdal. Reinås svarte heller ikke direkte på Vigdenes' utspill på direkten.

- Det kan hende noen angrer på hvem de signaliserte støtte til før valget nå, sier en kilde til Adressa.no.

Etter det Adressa.no erfarer er det allerede planlagt nye møter i den borgerlige blokken