- Jeg er utrolig ydmyk og stolt

Fatima Almanea fikk stor støtte da hun tok til motmæle mot Hans Rotmos utspill om muslimer som «en miljøforurensning i Europa». Nå har verdalingene stemt arbeiderpartipolitikeren inn i kommunestyret i Verdal.

Fatima Almanea er valgt inn i kommunestyret i Verdal. Arbeiderpartipolitikeren gleder seg til bidra til å utvikle hjembygda.  Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

- Jeg er utrolig ydmyk og stolt over tilliten folk har vist meg, sier Fatima Almanea som nå er klar for kommunestyret i Verdal.

20-åringen var nominert på 16. plass på Arbeiderpartiets valgliste, men da resultatene var klare viste de at verdalingene hadde stemt Almanea opp til en sjuende plass.

LES OGSÅ: Sjekk hvordan din kommune stemte i kommunevalget

Stemt opp og inn i kommunestyret

- Jeg er stolt over at folket har valgt å ta meg opp fra en posisjon som ville vært utenfor kommunestyret. At de ser at jeg har noe positivt å tilføre, betyr mye for meg, sier Almanea.

Verdal Arbeiderparti har fått inn 15 representanter i kommunestyret, noe som vil si at Almanea ikke ville fått en plass dersom ikke velgerne hadde stemt henne opp fra hennes opprinnelige nominasjonsplass. Nå vil Almanea bevise at hun har noe å bidra med.

- Jeg er stolt over å representere en del av folkemeningen, og jeg håper på å bidra med god politikk som vil utvikle hjembygda mi.

Bratt læringskurve

Tirsdag kveld deltok den nye kommunestyrerepresentanten på partiets medlemsmøte på Rostadgården i Verdal hvor blant annet valgresultatet ble gjennomgått.

LES OGSÅ: Rent Ap-flertall i fire trønderkommuner

- Det politiske bildet i Verdal har forandret seg delvis, og det er mye spennende som foregår, sier Almanea.

Hun har store forventninger når hun nå blir en del av kommunestyret, blant annet er hun forberedt på nye utfordringer og mye lærdom.

- Jeg ser for meg at læringskurven vil bli bratt den første tida. Jeg har også forventninger om stor takhøyde, festlige diskusjoner og om en engasjert forsamling som strekker seg for å få til noe godt for befolkningen, sier Almanea.

Opptatt av skolepolitikk

Framover vil skolepolitikk være viktig for arbeiderpartipolitikeren.

LES OGSÅ (PLUSS): Ungdommen fosser inn i bystyret

- Vi har en del yrkesfagelever som må sees bedre, og det trengs tilrettelegging med tanke på skolehelsetjenesten, dette gleder jeg meg til å se nærmere på, sier Almanea.

- Hvilke ambisjoner har du som politiker?

- Posisjonsmessig har jeg ingen ambisjoner. Det som er viktig for meg er å utvikle noe godt. Jeg vil være en proaktiv person som tilrettelegger for et godt liv for folk i kommunen.

På forsiden nå