Mandag ble E6 nord for Snåsakroa i perioden fra klokka 10.00 til 15.00 stengt. Vegtrafikksentralen anbefalte bilistene å kjøre via fylkesvei 763.

- Nå gjenstår det bare å snu skiltene, så er veien åpen, sier trafikkoperatør Morten Eitran ved Vegtrafikksentralen like før klokka 16.00 mandag ettermiddag.

Må bruke kran

Det er en grunnbore-rigg som veltet under arbeid i en skråning ovenfor E6.  Hendelsen skjedde onsdag ettermiddag. Maskinen ble liggende rundt 25 meter opp i skråninga fra E6.

Det var en stor kran på over 100 tonn som måtte brukes for å berge riggen. På grunn av mange støttebein hadde den behov for å bruke hele E6.

Følg Adresseavisen på Instagram

Små skader

- Ene beltet på grunnbore-riggen ble kjørt av under kjøring i det bratte terrenget. Da man skulle løfte opp riggen, så veltet hele maskinen. Ingen ble skadd siden grunnbore-riggen styres ved hjelp av en fjernkontroll. Personen som styrte maskinen sto på trygg avstand, sier Per Olav Berg, leder for berg- og geoteknikkseksjonen i Statens vegvesen region Midt.

Maskinen må undersøkes for å finne ut hva slags skader den har.

- Vi regner med at det er små skader, men den har en verdi på godt over to millioner, sier Berg.

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

Grunnbore-riggen ble løftet av ei kran på over 100 tonn. Foto: KENT VIDAR KRISTIANSEN
E6 ble stengt i flere timer for å berge kjøretøyet. Foto: KENT VIDAR KRISTIANSEN
Vegtrafikksentralen anbefaler å kjøre via fylkesvei 763 mens E6 er stengt. Foto: KENT VIDAR KRISTIANSEN
Grunnbore-riggen har en verdi på over to millioner kroner. Slik ser den ut når den ikke er veltet. Foto: statens vegvesen