- Bahareh lykkelig!

Bahareh (17) har fått oppholdstillatelse i Norge, bekrefter hennes fostermor.

Saken oppdateres.

- Vi er kjempeglade! Nå blir det fest, sier Baharehs fostermor Anne-Lise Langdal.

Den 17 år gamle iranske jenta Bahareh Heidari Nasserad fikk i våres avslag på sin søknad om oppholdstillatelse for tredje gang etter at hun flyktet til Norge for å slippe unna sexslaveri og tvangsekteskap i Iran.

- Jeg har nettopp fått vite det. Dette er en kjempeseier. Jeg har vært så bekymret nå etter at regjeringen gjorde om asylpoitikken sin. Men nå kan vi endelig kan vi slippe å holde pusten, sier en gråtende Heidi Klokkervold, FOs leder i Sør Trøndelag og leder av LO s internasjonale utvalg.

Får bli i NorgeMen nå har UDI helvendt i saken - Bahareh får blir i Norge og hos fosterforledrene Anne-Lise Langdal og Tore Letnes i Skogn, forteller moren til adressa.no.LES OGSÅ: Bahareh tilbake i Trøndelag

LES OGSÅ: Redd for å bli giftet bort - tvangssendt tilbake til IranBahareh har fortalt Adresseavisen at hun rømte til Norge og bort fra familien i hjemlandet der faren mishandlet henne og truet henne til å gifte seg med en gårdeier for å slippe å betale husleie.

Har en søster her«Jeg vil heller ta mitt eget liv enn å dra tilbake til Iran. Familien har snudd meg ryggen etter at jeg flyktet. Tre av mine søstre er blitt tvangsgiftet. Det ble også min mor i sin tid. Et slikt liv vil jeg ikke ha», uttalte Bahareh i et intervju med Adresseavisen i januar.

Glad advokat

Baharehs advokat Leif Strøm er glad for at klienten har fått sikret oppholdstillatelse.

- Jeg er glad og lettet. Det har ikke vært en selvfølge at det skulle gå slik. Jeg har ikke vært i kontakt med henne selv i dag, men jeg regner med at det ble positivt mottat, sier han til adressa.no.

- Viktig avgjørelse

Han mener at det er en viktig avgjørelse.

- Dette er ikke viktig bare for Bahareh, men også for andre i lignende situasjon. Dersom hun hadde opphold og blitt truet med tvangsekteskap hadde hun fått beskyttelse, men situasjonen er annerledes dersom hun søker grunnlag på grunn av det. Det er dobbeltmoralsk, mener Strøm.

En av søstrene hennes rømte også fra familien og til Norge. Hun har fått oppholdstillatelse og bor i Trondheim.

 
På forsiden nå