Over 150 personer skal lete etter savnet jeger

Politiet henter inn ekspertise på mobilbasestasjoner for å finne spor etter den savnede mannen.

Store ressurser: Det er mange som deltar i søket etter den savnede jegeren. Frivillige melder seg for registrering hos Røde Kors. Fra venstre: Vegar og Trond Schwarz fra Oslo og Trondheim har jaktet i området og deltar nå i søket. De melder seg for Arild Aasvold og Sten Johansen i Røde Kors Hjelpekorps. 

Saken oppdateres.

- Vi har hatt ut ti personer og en politihund fordelt på tre lytteposter i natt. Når det blir lyst starter vi finsøk der vi avsluttet grovsøket i går, og jeg regner med at vi blir over 150 som leter, sier operasjonsleder Stig Rune Sagen i Nord-Trøndelag politidistrikt i 06-tiden fredag morgen.

Jegeren i 50-årene ble meldt savnet i området Grisbakfjella i Snåsa klokken 09.30 onsdag morgen. Han dro ut med en svart og hvit fuglehund.

- Vi leter med uforminsket styrke og håper å finne savnede i live, sa operasjonsleder Dag Hjulstad torsdag ettermiddag.

Sea King opptatt

Det er store ressurser som er satt inn i søket etter jegeren som skulle på fuglejakt. Fredag morgen er flere mannskaper fra blant annet Sivilforsvaret, Heimevernet og Røde Kors på vei til området.

LES MER: 330-skvadronen har en bønn til alle bærplukkere

- Søket vil foregå på sør- og vestsida av Grisbakfjella. Sea King-helikopteret er opptatt, men vil kanskje bistå i løpet av dagen, sier Sagen.

Politiet ber nå alle jegere som var i dette området tirsdag 22. september om å kontakte operasjonssentralen på telefon 74 12 10 00. Torsdag hadde politiet fått flere henvendelser.

Grønne jaktklær

Torsdag ettermiddag deltok rundt 120 personer fra Norske redningshunder, Røde Kors, Sivilforsvaret, Heimevernet og politiet i søket. 330-skvadronen bidro med Sea King-helikopter.

- Mannen har på seg jaktklær som er grønne. Men vi håper han fremdeles har med seg engelsk setteren som er enklere å se, sa operasjonsleder Kjetil Mollan torsdag.

LES MER: Mann (86) funnet etter stor leteaksjon i Meråker

Jegeren fra Snåsa skal være godt kjent i området. Han hadde med seg mobil da han dro ut, men det er vanskelige mobilforhold i området.

- Vi har hentet inn ekspertise med tanke på basestasjoner. Det har foreløpig ikke gitt noe treff.

Skulle hjem tirsdag kveld

Terrenget beskrives som høyfjell med tett krattskog, og det kan derfor være litt ulendt terreng.

Mannen som er savnet hadde til hensikt å komme hjem rundt klokken 20 tirsdag. Han reiste ut rundt klokken 11 tirsdag formiddag. Pårørende meldte ham savnet den påfølgende dagen.

I søk: Sea King-helikopteret har vært i søk hele torsdag, bortsett fra når de må fylle bensin i Namsos. 

I søk: Sea King-helikopteret har vært i søk hele torsdag, bortsett fra når de må fylle bensin i Namsos. 

Jegeren skal være i området Grisbakfjella i Snåsa kommune. 
        
            (Foto: Google maps)

Jegeren skal være i området Grisbakfjella i Snåsa kommune.  Foto: Google maps

På forsiden nå