Torsdag ble grovsøket etter den savnede mannen i området Grisbakfjella i Snåsa avsluttet, men leteaksjonen pågår uforminsket fredag.

- Vi leter i et krevende fjellområde, men har som utgangspunkt at vi skal finne den savnede mannen i live. Han er fjellvant, i fysisk god form og vant til å være ute, sier operasjonsleder Rune Reinsborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Jegeren i 50-årene ble meldt savnet i området Grisbakfjella i Snåsa klokken 09.30 onsdag morgen. Han dro ut med en svart og hvit fuglehund.

Krevende søk

Store ressurser er satt inn i søket etter jegeren som skulle på fuglejakt. Mellom 150 og 200 mennesker fra blant annet Sivilforsvaret, Heimevernet og Røde Kors har vært med på søket.

Politiet har lagt en plan for videre søk i helga, og håper de får like mange ressurser å spille på som de siste dagene.

- Det har vært krevende for letemannskapene, men vi håper de ønsker å fortsette. Vi får god støtte fra Forsvaret, Sivilforsvaret og frivillige, sier Reinsborg.

Lørdag stiller blant annet Sivilforsvaret med 33 personer fra avdelinger i Grong og Steinkjer.

Terrenget det letes i beskrives som høyfjell med tett krattskog, og det kan derfor være litt ulendt terreng.

Les også: Over 150 personer skal lete etter savnet jeger

Helikopteret avsluttet

330-skvadronen bidro med Sea King-helikopter torsdag. Redningsleder Kjetil Hagen ved hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser at helikopteret avsluttet søket klokken 14 torsdag.

- Det er ikke gjort noen funn så langt, så vi må utvide søket og i tillegg finsøke det samme området. Det er ikke planlagt å sette inn helikopter i søket på nytt, men det kan bli aktuelt igjen, sier Hagen.

Skulle hjem tirsdag kveld

Jegeren fra Snåsa skal være godt kjent i området. Han hadde med seg mobil da han dro ut, men det er vanskelige mobilforhold i området.

Mannen hadde til hensikt å komme hjem rundt klokken 20 tirsdag. Han reiste ut rundt klokken 11 tirsdag formiddag. Pårørende meldte ham savnet den påfølgende dagen.

- Mannen har på seg jaktklær som er grønne. Vi håper han fremdeles har med seg engelsk setteren som er enklere å se, sa operasjonsleder Kjetil Mollan torsdag.

I søk: Sea King-helikopteret har vært i søk hele torsdag, bortsett fra når de må fylle bensin i Namsos. Foto: THOR RISETH
Jegeren skal være i området Grisbakfjella i Snåsa kommune. Foto: Google maps