Leteaksjon i Snåsa fortsetter inn i helga

- Vi har som utgangspunkt å finne mannen i live, sier politiet i Nord-Trøndelag.

Store ressurser: Det er mange som deltar i søket etter den savnede jegeren. Frivillige melder seg for registrering hos Røde Kors. Fra venstre: Vegar og Trond Schwarz fra Oslo og Trondheim har jaktet i området og deltar nå i søket. De melder seg for Arild Aasvold og Sten Johansen i Røde Kors Hjelpekorps. 

Saken oppdateres.

Torsdag ble grovsøket etter den savnede mannen i området Grisbakfjella i Snåsa avsluttet, men leteaksjonen pågår uforminsket fredag.

- Vi leter i et krevende fjellområde, men har som utgangspunkt at vi skal finne den savnede mannen i live. Han er fjellvant, i fysisk god form og vant til å være ute, sier operasjonsleder Rune Reinsborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Jegeren i 50-årene ble meldt savnet i området Grisbakfjella i Snåsa klokken 09.30 onsdag morgen. Han dro ut med en svart og hvit fuglehund.

Krevende søk

Store ressurser er satt inn i søket etter jegeren som skulle på fuglejakt. Mellom 150 og 200 mennesker fra blant annet Sivilforsvaret, Heimevernet og Røde Kors har vært med på søket.

LES MER: 330-skvadronen har en bønn til alle bærplukkere

Politiet har lagt en plan for videre søk i helga, og håper de får like mange ressurser å spille på som de siste dagene.

- Det har vært krevende for letemannskapene, men vi håper de ønsker å fortsette. Vi får god støtte fra Forsvaret, Sivilforsvaret og frivillige, sier Reinsborg.

Lørdag stiller blant annet Sivilforsvaret med 33 personer fra avdelinger i Grong og Steinkjer.

Terrenget det letes i beskrives som høyfjell med tett krattskog, og det kan derfor være litt ulendt terreng.

Les også: Over 150 personer skal lete etter savnet jeger

Helikopteret avsluttet

330-skvadronen bidro med Sea King-helikopter torsdag. Redningsleder Kjetil Hagen ved hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser at helikopteret avsluttet søket klokken 14 torsdag.

- Det er ikke gjort noen funn så langt, så vi må utvide søket og i tillegg finsøke det samme området. Det er ikke planlagt å sette inn helikopter i søket på nytt, men det kan bli aktuelt igjen, sier Hagen.

Skulle hjem tirsdag kveld

Jegeren fra Snåsa skal være godt kjent i området. Han hadde med seg mobil da han dro ut, men det er vanskelige mobilforhold i området.

Mannen hadde til hensikt å komme hjem rundt klokken 20 tirsdag. Han reiste ut rundt klokken 11 tirsdag formiddag. Pårørende meldte ham savnet den påfølgende dagen.

- Mannen har på seg jaktklær som er grønne. Vi håper han fremdeles har med seg engelsk setteren som er enklere å se, sa operasjonsleder Kjetil Mollan torsdag.

I søk: Sea King-helikopteret har vært i søk hele torsdag, bortsett fra når de må fylle bensin i Namsos. 

I søk: Sea King-helikopteret har vært i søk hele torsdag, bortsett fra når de må fylle bensin i Namsos. 

Jegeren skal være i området Grisbakfjella i Snåsa kommune. 
        
            (Foto: Google maps)

Jegeren skal være i området Grisbakfjella i Snåsa kommune.  Foto: Google maps

På forsiden nå