Avslutter leteaksjon i fjellet:

Mann funnet omkommet i Snåsa

- Mannen ble funnet 1,4 kilometer unna stedet der bilen hans sto parkert, melder politiet.

Den omfattende leteaksjonen i Grisbakfjella i Snåsa har pågått siden onsdag.  Foto: LEIF ARNE HOLME

Saken oppdateres.

Personen som er funnet omkommet i Snåsa, er trolig jegeren som har vært savnet siden onsdag, mener politiet.

Leteaksjonen i området er avsluttet.

- Han ble funnet av mannskaper fra Heimevernet, 1,4 kilometer nord for stedet der den savnedes bil sto parkert, sier operasjonsleder Monica Ravlo ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Hunden han hadde med seg er fortsatt ikke funnet, opplyser politiet søndag formiddag.

Funnet lørdag kveld

Klokken 19.33 lørdag kveld meldte politiet at de hadde gjort funn av en død person i søkeområdet for leteaksjonen etter en savnet jeger i Snåsa.

Etter å ha foretatt undersøkelser på stedet, mener politiet at det trolig er den savnede mannen som er funnet.

- Politiet har grunn til å tro at den døde personen som er funnet i Snåsa er den savnede mannen, og leteaksjonen avsluttes, melder politiet i Nord-Trøndelag på Twitter klokken 21.17 lørdag.

- Pårørende til den savnede mannen er varslet om at vi tror det er han som er funnet, sier operasjonsleder Monica Ravlo.

Mann savnet i området siden onsdag

Siden onsdag har store styrker lett etter jegeren i 50-årene. Han ble meldt savnet i området Grisbakfjella i Snåsa klokken 09.30 onsdag morgen. Han dro ut med en svart og hvit fuglehund. Mannen var ventet hjem tirsdag kveld.

Folk fra hele Nord-Trøndelag har bistått i søket. På det meste har 130 personer daglig vært involvert i leteaksjonen, som ble koordinert fra Lurudalen.

Mannskaper fra Heimevernet, Sivilforsvaret, Røde Kors og politiet har deltatt. I tillegg har det blitt søkt med Sea King-helikopter og redningshunder.

- Vi leter i et krevende fjellområde, sa operasjonsleder Rune Reinsborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen fredag.

Terrenget beskrives som høyfjell med tett krattskog.

Startet finsøk i terrenget

Et Sea King-helikopter søkte med varmesøkende kamera over området uten å finne noen spor. Fly har også vært satt inn i letingen.

Lørdag startet et såkalt finsøk i terrenget, og lensmann Arnstein Wagnild i Snåsa opplyste lørdag ettermiddag til Adresseavisen at cirka 130 personer gjorde finsøk i området rundt Grisbakfjella.

På forsiden nå