Sa ja til fusjon

Styret ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) sa i dag ja til fusjon med Universitetet i Nordland (UiN).

HiNT-ansatte mente fusjonen måtte stanses. - Dette er trist, mener f.v. Nils Halse Kanestrøm, Kjærand Iversen og studentrepresentant Øystein Vold. 

Saken oppdateres.

Fusjonen ble vedtatt med åtte mot tre stemmer.

- Dette er veldig skuffende. Det var ikke overraskende, men det er dårlig løsning for Levanger og Nord-Trøndelag. Vi vet svært lite av det som skal skje fremover, sier høyskolelektor Nils Halse Kanestrøm ved musikklærerutdanninga på Hint. Han er en av mange som har uttrykt stor skepsis mot den fremforhandlede fusjonsplattformen.

LES OGSÅ: Krever to fakulteter og nasjonalt ansvar

Ulike kulturer

- Vi er ikke imot fusjon, men erkjenner at ting tar tid å utarbeide. Dette er ikke et konsern som skal fusjoneres, men en utdanningsinstitusjon. Det er svært ulike kulturer son skal forenes og det skjer ikke på så kort tid, mener Kanestrøm.

Fra 1. januar 2016 er Hint historie, og et nytt universitet ser dagens lys. Da blir Hint, Høgskolen i Nesna og Universitetet i Nordland fusjonert. Da skal det også bestemmes hvem som får de ulike fakultetene. I Levanger har man kjempet for å få fakulteter for både lærerutdanning og helse uten å få gjennomslag så langt.

På forsiden nå