Skal ha truet ansatte i barnevernet

En rekke politipatruljer rykket ut til Rådhuset i Steinkjer i ettermiddag hvor flere personer skal ha oppført seg truende overfor ansatte i barnevernet. - En tragisk sak, sier enhetsleder for helse- og rehabilitering i Steinkjer kommune Ingeborg Laugsand.

Saken oppdateres.

Det dreier seg ifølge fungerende rådmann, Erling Bergh, seg om en barnevernssak som har utviklet seg over tid. En familie skal ha følt seg urettferdig behandlet av barnevernet.Vakthold ved Rådhuset

Forholdet mellom barnevernet og familien har vært så vanskelig at Securitas-vakter i en tid har stått vakt i rådhuset for å forhindre at noe skulle oppstå.

- Det har roet seg i det siste, og det var ikke vakt der i dag, sier Bergh til adressa.no.

Familiemedlemmene skal ha tatt seg inn i Rådhuset og kommet seg opp til barnevernstjenesten i fjerde etasje.

Her skal det ha oppstått en situasjon som ble oppfattet som truende og skremmende overfor de ansatte.

- De er veldig fortvilte, og føler de ikke blir ivaretatt godt nok, sier enhetsleder for helse- og rehabilitering i Steinkjer kommune Ingeborg Laugsand.

Steinkjer kommune har, i samråd med politiet, besluttet å gjeninnføre vaktordningen.

Anmeldt for flere lignende forhold

Operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, Birger Sandvik, sier til adressa.no at tre personer ble kjørt til politistasjonen.

- To av disse er anmeldt for trusler mot barnevernet og sitter nå i arresten, sier operasjonslederen.

De to anmeldte er en kvinne og en mann.

Politiet måtte fjerne familien fra Rådhuset, da de nektet å forlate stedet.

Sandvik forteller at flere av familiemedlemmene, som alle er av utenlandsk opprinnelse, er anmeldt for lignede forhold tidligere.

Håper på dialog

Familien skal ved flere anledninger ha fremsatt trusler og utøvd vold mot ansatte ved barnevernet.

- Det er beklagelig at situasjonen kan bli sånn. Vi forsøker jo å ivareta dem så godt som mulig, men når det går på sikkerheten til de ansatte, tilkalles politiet, sier enhetsleder Laugsand.

Hun ønsker av hensyn til taushetsplikten og barna ikke å uttale seg om bakgrunnen til konflikten og omstendighetene omkring truslene.

- Vi må fokusere på barnas beste her, og vi håper å komme i konstruktiv dialog med familien så fort som mulig, uttaler Laugsand.

 
 
På forsiden nå