33-åring pågrepet for overfallsvoldtekt

En 33-årig asylsøker er pågrepet og siktet for overfallsvoldtekt og et voldtektsforsøk i Verdal.

Saken oppdateres.

Natt til søndag 28.juni i år ble en kvinne i tjueårene overfalt og voldtatt i Verdal sentrum. Tidligere samme natt ble en kvinne i slutten av tjueårene utsatt for et voldtektsforsøk i Nordgata i Verdal sentrum. En 33-åring er nå pågrepet og siktet i saken.

Fikk avslag

Etter det adressa.no erfarer skal mannen ha fått avslag på sin asylsøknad i vår, men ikke forlatt landet innen utreisefristen. Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

Siden overgrepet fant sted i slutten av juni har politiet avhørt flere titalls personer. De mener nå å ha sikret bevis som gir skjellig grunn til å mistenke mannen for de to hendelsene. En mann i 20-årene ble først siktet for overfallsvoldtekten, men er nå sjekket ut av saken.

Sikret bevis

Lensmann i Verdal Knut Olav Røstad sier at 33-åringen er pågrepet på bakgrunn av bevis og avhør i saken.

- Vi kan foreløpig ikke utdype hvilke bevis vi sitter med i saken, men vi mener at disse er gode nok til å fremstille mannen for varetektsfengsling. Siktede skal ikke ha vært innblandet i lignende saker tidligere, etter hva jeg har fått opplyst, sier lensmannen.

Det har vært svært få overfallsvoldtekter i Nord-Trøndelag de siste årene, og lensmannen håper nå at man ved denne pågripelsen unngår at det skapes frykt i nærmiljøet.

På forsiden nå