40 blir sagt opp på Aker Verdal

Det er nå klart at 40 ansatte på Aker Verdal blir sagt opp. Totalt skal bedriften redusere bemanningen med 155 ansatte.

Saken oppdateres.

Informasjonssjef Tove Strand Trana ved Aker Verdal er fornøyd med at de har funnet tiltak for 118 personer.

– Dette er personer som enten har tatt frivillige sluttpakker (innbefattet AFP), blitt med på virksomhetsoverdragelser eller har sluttet frivillig og begynt i nye firmaer.

Flere hundre permitteres

Etter det Adresseavisen erfarer vil rundt 100 ansatte få varsel om permittering i neste uke. Til vinteren kan så mange som 400 måtte holde seg hjemme fra jobb. For det er knusktørt for oppdrag på det store industriområdet til Aker i Verdal. Bedriften har ikke arbeid til egne ansatte, og akkurat nå er det reiseoppdragene som redder situasjonen. Men dette varer ikke ved.

– Antallet permitterte vil stige jevnt og trutt fremover, men jeg kan ikke bekrefte eksakt hvor mange det vil gjelde. Men vi ser positivt på fremtiden og tror at det er et marked for våre produkter i tiden som kommer, sier informasjonssjef Tove Strand Trana.

Ola Larsen i Verkstedklubben Aker Verdal synes det er trist at mange må slutte på Aker Verdal. Men han er likevel glad for at sparebanken stiller opp og han oppfordrer også andre banker til å gjøre det samme.

Kafé for oppsagte

– Det er viktig at de oppsagte får den støtten de trenger i en vanskelig tid, sier Larsen.

Kafeen i det såkalte pensjonistbygget på Aker Verdal vil nå utvide åpningstidene slik at oppsagte arbeidere kan møte kolleger.

– Det er viktig at dettes settes inn sosiale tiltak i denne situasjonen. Det som har skjedd den siste tiden forutså vi slett ikke for ett år siden. Nå er det viktig at myndighetene bidrar til at det investeres på sokkelen slik at vi kan komme i gang med nye byggeoppdrag, understreker Ola Larsen i Verkstedklubben Aker Verdal.

 
På forsiden nå