- Test meg før jeg dør

«Snåsakaillen» vil la hvem som helst teste ham før han dør.

Saken oppdateres.

Høsten 2008 ble hele Norge kjent med de helbredende kreftene 84 år gamle Joralf Gjerstad fra Snåsa skal ha i hender og kroppen. Ingar Sletten Kolloens bok om «Snåsakaillen» gjorde mannen til rikskjendis, og mange ville teste de utrolige evnene som ble fortalt både gjennom bøker og tv-program. Gjerstad nektet, men nå har han skiftet mening.

- Hvem som helst skal få teste meg. Hvis noen vil høre om det unaturlige som skjer rundt meg skal de få møte meg og teste meg før jeg dør, sier Gjerstad til Dagbladet.

Vil ikke ha spekulasjoner

I 2008 bestemte 84-åringen å pensjonere seg, men får fortsatt flere forespørsler om å hjelpe med både det ene og det andre.

Nå håper han noen vil finne ut av hans overnaturlige krefter, slik at det ikke skal bli masse spekulasjoner etter hans død.

- Det er bedre at jeg forteller ting slik de er, enn at folk skal begynne å spekulere etter min død, sier han.

17. septebmer kommer «Snåsakaillen» med en ny bok. Ifølge ham selv er det rastløsheten i pensjonisttilværelsen og responsen fra publikum som skapte boka.

- Etter at jeg sluttet å helbrede fikk jeg mange brev. De skrev at jeg måtte skrive mer og at jeg måtte skrive det selv. Det har jeg gjort. Jeg ble litt ensom etter at det var slutt. Da begynte jeg å skrive, sier Gjerstad.

Nye møter

I høst vil han også møte sine tilhengere igjen. Sammen med kompanjong Lars Sandvik ved Snåsa hotell skal det igjen arrangeres møter hvor folk kan få møte «Snåsakaillen».

- Det er så mange som prate med ham og takke ham for hjelpen, sier Sandvik.

Han kommer ikke til å ta opp sin tidligere virksomhet igjen. Til det er han for usikker på egne evner på sine gamle dager.

- Det som er gitt meg av usynlige krefter tar aldri slutt. Men jeg blir 85, og må regne med at tanken min er svekket. Jeg tør ikke lenger å fortelle det jeg ser, og føler, fordi jeg er redd at det kan være feil. Det kan være falske tanker, sier han.

 
På forsiden nå