Jente (17) fra Nordland døde etter utforkjøring

Sjåføren (19) skal ha mistet kontrollen under forbikjøring i Meråker, da 17 år gamle Ronja Ailin Pedersen mistet livet.

Saken oppdateres.

I 03-tiden natt til fredag fikk politiet beskjed fra St. Olavs Hospital om at livet ikke sto til å redde for 17 år gamle Ronja Ailin Pedersen fra Bjerkvik i Nordland, som ble innlagt dagen før.

Både Pedersen og den 19 år gamle sjåføren, som ble lettere skadet i ulykken, kommer fra Nordland, opplyser operasjonsleder Dag Hjulstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

- Begge er også elever ved Meråker videregående skole, sier Hjulstad.

Rullet rundt

Det var på E14 ved Flåmoan øst for Meråker sentrum ulykken skjedde i 16-tiden torsdag ettermiddag.

Den 19 år gamle mannlige bilføreren skal ha mistet kontroll over bilen under en forbikjøring og havnet i grøfta. Videre rullet bilen rundt før den ble stående på siden i veibanen.

- Kastet ut av bilen

Operasjonsleder Ola Hofstad i Nord-Trøndelag politidistrikt opplyste etter ulykken at jenta skal ha blitt kastet ut av bilen.

Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til ulykkesstedet etter å ha fått melding om utforkjøringen. Den 17 år gamle jenta ble fløyet til St. Olavs Hospital i luftambulanse.

19-åringen pådro seg kun lettere skader.

- Han vil bli skrevet ut av St. Olavs Hospital i løpet av dagen, opplyser kommunikasjonsrådgiver Astrid Haugen til adressa.no fredag morgen.

Bistår pårørende

Politiet har så langt ikke fått klarhet i årsaken til utforkjøringen. Det er igangsatt etterforskning i saken, som fredag formiddag ennå ikke er avsluttet.

- Våre to fokus nå er etterforskning av ulykken, samt å bistå de pårørende ved Meråker videregående skole ved å svare på spørsmål om ulykken. Vi har også tilbudt de pårørende krisehjelp, opplyser etterforskningsleder Jan Erik Svendsen ved Stjørdal lensmannskontor.

 
 
 
På forsiden nå