- Døde trolig momentant

En 75 år gammel mann fra Namsos omkom etter møteulykke mellom personbil og lastebil nord for Namsos onsdag formiddag.

Saken oppdateres.

Onsdag morgen klokken 09.24 fikk politiet melding om en trafikkulykke nord for Namsos. En dyretransport kolliderte med en personbil på fylkesvei 769 i Myanvika, rett sør for avkjøringen til Jøa.

75 år gamle Inge Petter Opdal fra Salsnes mistet livet i ulykken. Han etterlater seg fire voksne barn.Veltet over veien

75-åringen var sjåfør av personbilen som møtte lastebilen i en sving. Han ble sittende fast etter ulykken, og ble tatt ut av bilen drøyt to timer etter at ulykken skjedde. Etterforskningsleder Bengt Ivan Blom ved Namsos lensmannskontor opplyser at 75-åringen trolig døde momentant.

Dyretransporten veltet over veien etter møtet med personbilen. Sjåføren av lastebilen, en mann i 30-årene bosatt i Namsos, kom uskadd fra ulykken. Han ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet.

Klokken halv tolv ble det åpnet for personbiltrafikk forbi ulykkesstedet.

Glatte veier

Vegtrafikksentralen opplyste at det har vært vanskelige kjøreforhold flere steder langs kysten av Nord-Trøndelag onsdag morgen og formiddag.

Representanter fra Statens vegvesen var onsdag ute og undersøkte hvor glatt kjørebanen var ved ulykkesstedet. Veien var ikke strødd da ulykken skjedde.

- Det fryser fort på i området, og det har vært mange minusgrader i natt, forteller etterforskningslederen.

Politiet ønsker ikke å spekulere ytterligere i hva som har skjedd i forkant av ulykken.

Dyretransporten fraktet 25 kalver som alle kom uskadd fra ulykken. De ble fraktet videre av et annet vogntog klokken tolv.

 
 
 
På forsiden nå