Svindlet familie og venner

Bankansatt dømt til to år og seks måneder i fengsel.

Saken oppdateres.

En tidligere DnB-ansatt er i Inntrøndelag tingrett dømt til to år og seks måneders fengsel for grove bedrageri og underslag på til sammen rundt 4,2 millioner kroner.

Han er også dømt til å betale DnB NOR 1 198 132, 13 kroner i erstatning.

En av de største underslagssakene

Mannen jobbet i DnB NOR og lånte kollegers bankidentitet for å gjennomføre mange av de ulovlige transaksjonene.

- Dette er en alvorlig og stor underslagssak, en av de største i Trøndelag – både i forhold til varighet og det totale beløpet, sa politiadvokat Amund Sand i Nord-Trøndelag til adressa.no da saken ble kjent i august.

Underslagene er rullerende, noe som vil si at det er gjort underslag på en konto for å dekke over manglende midler på en annen, forklarer Sand.

Lånte penger i konas navn

Han skal ved tre anledninger ha forledet en ansatt i DnB NOR til å innvilge ham lån til sin kones konto, ved å signere lånedokumenter i hennes navn.

Dette skjedde i perioden 2002 til 2007, og lånene skal ha vært på til sammen 2 300 000 kroner. Mannen skal kun ha hatt tilgang til 1 000 000 kroner av disse. I tillegg har han svindlet til seg penger fra nær familie og lokale foreninger på til sammen 3 218 204 kroner i perioden 2004 til 2010.

Inntrøndelag tingrett har i sin dom vektlagt at handlingene var nøye planlagte og pågikk over en tidsperiode på nærmere 10 år.

Meldte seg selv

Siktede har tilstått forholdene, og meldte seg selv på lensmannskontoret etter at et av underslagene var blitt oppdaget i banken.

På grunn av at saken var en tilståelsessak ble dommen på to år og seks måneder. Straffen uten tilståelse hadde vært på mellom tre og et halvt og fire år.

Mannen mistet jobben og kona som følge av sine kriminelle handlinger, og er nå på tiltak gjennom NAV.

På forsiden nå