Prøvde å selge smørpakker for 250 kroner

Smuglet 250 kilo smør over grensa i en varebil.

Saken oppdateres.

Politiet i Nord-Trøndelag har pågrepet to svenske menn i henholdsvis 30- og 40-årsalderen fra Umeå. De skal ha prøvd å selge smørpakninger for 250 kroner stykket.

- De skal ha solgt de ettertraktede smørpakkene på Beitstad i Steinkjer før de kjørte nordover langs fylkesvei 17. Der ble de stoppet av en politipatrulje som fant 250 kilo smør i en liten varebil, sier operasjonsleder Lars Letnes i Nord-Trøndelag politidistrikt.

- Liten forretning

Smøreturen ble stoppet ved Fjær i Namsos kommune etter at politiet fikk melding om selgerne klokka 19.36. Begge mennene er tatt med til avhør i Namsos.

Vakthavende jurist Amund Sand forteller at smøret vil bli beslaglagt av Tollvesenet, og vil til manges skrekk bli destruert. Smøret er ikke deklarert, og den normale straffereaksjonen er bøter.

- De har erkjent at de har kjøpt smør i Sverige for så å kjøre til Norge for å selge det med fortjeneste. De hadde håp om å gjøre en liten forretning på å selge smør til nordmenn, sier Sand.

Som kjent har nordmenn vært rammet av en smørkrise den siste tiden. Det har ført til at flere har sett muligheten til å tjene litt ekstra penger.

- Ikke overrasket

Hilde Pettersen Ruud, avdelingssjef for grensekontrollen til tollregion Midt-Norge, innrømmer at det er en spesiell sak. Men uventet var den ikke.

- Vi har hørt om svartebørsprisene, og det var ikke overraskende at dette skjedde. Svenskene har innrømmet at de har kjørt smøret over Storlien i løpet av natt til lørdag. Det er 250 kilo fordelt på halvkilospakker, sier hun.

Svenskene har opplyst at de ville ha sittet igjen med en fortjening på rundt 50 000 kroner hvis de hadde fått solgt pakkene til 250 kroner. Men det virket ikke som om noen av trønderne hadde gått på limpinnen.LES MER: Selger smør for 5000 kroner kiloet

LES OGSÅ: Fett smørsalg på Storlien

LES OGSÅ: Godtar salg av smør uten norsk merking

LES OGSÅ: Sikrer importsmør til julebaksten

LES OGSÅ: Smørmangel truer julebaksten 
 
På forsiden nå