- De er like heftige som Nansen

Nakne menn fra Snåsa pryder kalender i bygdeutviklingens ånd.

Saken oppdateres.

Snåsa kommune har gjentatt suksessen fra 2011. Årets kalender viser igjen snåsninger uten en tråd, men i samspill med naturen. Temaet «Hæfti som Nansen» trenger vel ingen nærmere forklaring.

- De er like heftige som Nansen mener vi. Selv om snåsakarran ikke vist frem hele herligheten, men isteden overlatt noen detaljer til fantasien, sier damene i foreningen «Råa t å vårrå litt raus» (Raus).

Vil skape takhøyde

Det er Raus som står bak kalenderen i år som i fjor. De jobber blant med å skape takhøyde og toleranse, og med omdømmebygging i kommunen.

- Det måtte et overraskende prosjekt til, et som kunne berøre folket. Vi vil skape takhøyde, reaksjoner og engasjement. Og målet var at kalenderen skulle bli en snakkis. Det har vi klart, sier Siv Beate Eggen i Raus til adressa.no.

Hittil har det blitt solgt omtrent 400 kalendere der menn mellom 30 og 70 år har stilt opp som nakenmodeller. Og fortsatt går trykkeriet. Pengene går til bygdeutviklingsprosjekter.

Ville kjøpe mopeden

Tom Fuglår (54) pryder februar måned, og nølte ikke et sekund da han ble spurt om å være med.

- Ja, det er helt kurant. Det har jeg lyst til, svarte han på forespørselen.

I etterkant har han fått flere positive tilbakemeldinger, og en telefonsamtale litt utenom det vanlige.

- Det var en mann som ringte meg opp i forbindelse med kalenderen. Jeg tenkte: Jaja, om jeg ikke er attraktiv for damer, så er jeg i alle fall attraktiv for menn. Men så ville han bare kjøpe mopeden, sier Fuglår.

- Jeg svarte litt fornærmet og snurt, at den ikke var til salgs.

Gjør det for Snåsa

Han understreker at selv om det hele kan virke som en spøk, så ligger det en alvorlig undertone i prosjektet.

- Jeg er med for å løfte takhøyden og sette ting i et litt annet perspektiv. Snåsningene tar seg selv ganske høytidelig. Men etter kalenderutgivelsen i fjor, så flirte folk og det skapa blest. Det var kjempepositivt for bygda, sier Fuglår.

Han har nå bodd i Snåsa i 25 år, og har kone og fem barn. Nesten alle syntes at det var topp at pappa stilte opp for hjemkommunen.

- Fire flirte, men dattera på 12 ble meget overrasket og oppgitt over pappan sin. Men det gikk fort over. Nå synes hun at det er litt tøft, sier modellen.

- Er du tilgjengelig for andre modelloppdrag?

- Hvis Playgirl fra USA ringer, da tror jeg at jeg tolker det som en spøk. Jeg er ikke ute etter å eksponere meg, og jeg er nok ingen nakenmodell, sier han.

 
 
 
På forsiden nå