Taket på fabrikk kollapset

- Flaks at det skjedde på natta, sier daglig leder.

Saken oppdateres.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 04.25 natt til natt. Det var en brøytebilsjåfør som oppdaget at taket på fabrikklokalene til CNC-produkter hadde gitt etter.

Ingen skadd

- Det er et 400 kvadratmeter stort tak over produksjonshallen som har falt sammen, sier operasjonsleder Lars Erik Besseberg ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Ingen var inne i lokalene da dette skjedde. CNC-produkter er en industribedrift.

- Det er kun materielle skader på bygget, sier Besseberg.

Fabrikken har ikke nattproduksjon. Det blir imidlertid ingen dagproduksjon i lokalene på mandag. Politiet rykket ut til bygningen i natt for å sikre området.

Daglig leder Arvid Penna Steen ved CNC-produkter fikk beskjed av en kollega som kom bankende på hyttadøra hans i natt. Penna Steen hadde tatt vinterferie da hendelsen skjedde.

- Min første tanke var brann og personskader. Bare flaks at det ikke skjedde på dagtid, og jeg er glad for at det kun er materielle skader, sier han.

- Tung og våt snø

Til vanlig er det mellom to og fire personer av de til sammen 48 ansatte ved bedriften som oppholder seg i hallen.

For øyeblikket er det fullstendig produksjonsstans, og ansatte er i ferd med å måke snø fra de andre bygningene. Det foregår også sikringsarbeid.

- Foreløpig er det kun påvist bygningstekniske skader, fordi taket har ikke falt helt til gulvet. Det har blitt stoppet av reoler og lignende. Derfor er det heller ikke noe av utstyret eller maskinene som har blitt skadd, sier Penna Steen.

Ansatte melder om rundt 50 cm snø på takene.

- Den er veldig tung og våt, og taket som kollapset var flatt. Men taket har stått sånn i 32 år tidligere uten at det har falt ned til tross for like store snømengder. Vi har aldri måket takene før nå, sier han.- Skyldes væromslag

I morgentimene har lensmann i Inderøy Gunnar A. Solli også vært på stedet for å se på skadene. Han tror også hendelsen skyldes for mye snø.

- Vi har hatt værskifter med varme og kulde, sammen med mye nedbør. Det har nok blitt for tungt ja, sier Solli til adressa.no.

Produksjonshallen er en del av et mye større bygg. Der jobber folk med å vurdere sikkerheten, ifølge lensmannen.

- Samtidig fjernes det snø fra taket, sier han. 
 
 
 
 
På forsiden nå