- Vi har hatt noen innbrudd i bussene, men aldri opplevd at selve bussen har blitt stjålet, sier daglig leder for Brustad  busselskap, Gunnar Brustad.  Firmaet har arrangert bussturer til Europa i flere tiår.Bussen var en av to busser som skulle frakte 80 NTE-pensjoniser rundt omkring i den Tsjekkiske hovedstaden. Det var TV2.no som først omtalte saken.  Brustad anslår at bussen som forsvant har en verdi av 1,7 millioner kroner.

- Reisefølget kom med fly fra Berlin på onsdag, og har vært i Praha siden torsdag. Etter å ha parkert bussen fredag kveld ble den stjålet i løpet av natten. Heldigvis hadde ikke pensjonistene bagasjen sin ombord i bussen, forteller han.

Brustad sier de har anmeldt saken til tsjekkisk politi, som igjen har vært i kontakt med norsk politi.

- Tsjekkisk politi fortalte oss at dette slettes ikke var uvanlig, og at det trolig er en organisert gruppe som står bak tyveriet. I følge overvåkningskamera skal bussen ha blitt stjålet i 05-tiden natt til lørdag, sier han.Brustad fortviler over at de trolig aldri vil se bussen igjen.

-Bussen vil etter all sannsynlighet bli omlakkert og dermed gjort ugjenkjennelig. Vi har nå leid inn en ny buss, slik at turen fortsetter som planlagt, avslutter Brustad.