Klokken 16.22 fikk politiet inn en melding om en kollisjon i Vukuveien på riksvei 757 i Verdal. En rød kassebil kom fra Leirådal, mens en sølvgrå personbil kom fra Vuku. De kolliderte kraftig i et kryss.

- En kvinne i slutten av 20-årene, som var passasjer i den røde bilen, er fraktet med luftambulanse til St. Olavs Hospital. Tre andre personer er fraktet til Sykehuset Levanger, sier innsatsleder Jørgen Grønli på ulykkesstedet.

St. Olavs Hospital opplyser i en pressemelding at skadene til kvinnen er alvorlige, men at statusen er stabil.

Senere på kvelden ble det opplyst i en ny pressemelding fra St. Olav at en 85 år gammel mann, som satt i samme bil som kvinnen, er alvorlig skadd. Tilstanden hans er også stabil, melder sykehuset.

Satt fastklemt

De to mennene i 20-årene som satt i den sølvgrå bilen skal være lettere skadd ifølge operasjonsleder Lars Erik Besseberg ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Se video fra ulykkesstedet

Den eldre mannlige sjåføren av den røde kassebilen satt en god stund fastklemt, men ble i første omgang fraktet til Sykehuset Levanger. Han ble etter hvert sendt til St. Olavs Hospital i Trondheim.

Bilene ble tauet vekk.

- Brudd på vikeplikt

Politi, ambulanse og brannvesen rykket ut til stedet.

- Det var to personer i hver bil. Alle klager over smerter, og ambulanse og helsepersonell er på stedet. Et legehelikopter skal være på vei, sa Besseberg tidligere i ettermiddag.

Mannen som man slet med å få løs satt fastklemt ved føttene.

Ulykken førte ikke til noen trafikale utfordringer. Det skal ha vært brudd på vikeplikt av den ene bilen, som førte til sammenstøtet.

- Den ene bilen kjørte fra Vuku. Der skal det ha kommet en bil fra høyre som har brutt vikeplikten, sa Besseberg.

Fire personer var involvert i ulykken. Foto: LEIF ARNE HOLME
Luftambulansen tok med seg en kvinne til St. Olavs Hospital.
En av sjåførene ble sittende fastklemt etter ulykken. Foto: LEIF ARNE HOLME