Klokken 19.20 fikk brannvesenet i Nord-Trøndelag melding om brann i et bolighus i Namsos kommune.

- Det er en ubebodd bolig på Selnes utenfor Namsos. Den er fullstendig overtent, men vi er på stedet og driver slukking, fortalte  brannmester Steinar Trana ved 110-sentralen på Namsos rundt klokken 20.00.

Hindret spredning

Klokken 20.25 kan Lars Inge Nilsen ved 110-sentralen fortelle at brannen er under kontroll, og at brannvesenet straks vil sette i gang med etterslukking. Innsatsen ble først og fremst konsentrert om å hindre spredning.

- Det var to bygninger som sto ganske nært hverandre. Vi konsentrerte oss om å hindre spredning, og det lyktes vi i, forteller Nilsen.

Brannvesenet i Namsos rykket ut med alt tilgjengelig mannskap, men huset ble totalskadd i brannen.

Observerte svart røyk

Det var vitner som meldte fra om brannen til politi og brannvesen.

- Det ble observert svart røyk fra huset, som er ubebodd, forteller operasjonsleder Morten Evensen i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Politiet sendte også en patrulje til stedet.

- Tilbakemeldingen fra patruljen er at huset er så godt som nedbrent, men at det kun er snakk om materielle skader. Ingen personer er skadd, forteller Evensen.

Undersøkes av krimteknikere

Huset er for tiden under oppussing, og det skal foregå arbeid i huset på dagtid. Det er imidlertid usikkert hvorvidt det har pågått arbeid i bygningen i dag.

- Patruljen vår innhenter de opplysninger som er mulig å innhente i kveld. Branntomta vil bli undersøkt av kriminalteknikere når tomta blir klar for det.