Beryktet MC-gjeng til Stjørdal

En beryktet australsk MC-klubb er på vei til Stjørdal i kveld. Både norsk og australsk politi er bekymret for at klubben nå vil etablere seg der.

Saken oppdateres.

Politiet i Stjørdal er ekstra på vakt i kveld når den lokale MC-klubben Wizard får besøk av den hardkokte MC-klubben Coffin Cheaters fra Australia.

Ifølge Trønder-Avisa er også representanter for ledelsen i den australske MC-klubben ventet til en MC-fest i Stjørdal i helga – omtalt som " Big Colors-party". Det kan kan bety at klubben allerede i helgen blir offisielt opptatt som medlem i Coffin Cheaters-familien.

Coffin Cheaters framstøt i Norge skal være den første forsøket klubben gjør for en utbredelse utenfor Australias grenser.

Grov kriminalitet

Politiet i Stjørdal har den siste tiden arbeidet med å analysere hva slags motiver som kan knyttes til en mulig utenlandsk MC-avlegger i kommunen.

Ifølge opplysninger som Trønder-Avisa er kjent med, har politiet så langt ikke mistanke om at Wizard som klubb kan knyttes til organisert MC-kriminalitet.

Fra australske myndigheter har politiet i Norge imidlertid fått opplysninger om at Coffin Cheaters-medlemmer har vært – og er – involvert i grov kriminalitet i Australia.

Coffin Cheaters regnes også som en av de fire store internasjonale MC-klubbene, i samme selskap som Hells Angels, Bandidos og Outlaws.

– Urovekkende aktivitet

Wizard ble stiftet som Værnes MC i 1989, men endret navn til Wizard MC Mid Country i 1994.

Koblingen til den australske MC-klubben skal ha skjedd gjennom Wizards mangeårige kontakt med Forbidden Few MC Norway på Lillestrøm.

Ifølge hjemmesiden til Coffin Cheaters MC ble Forbidden Few opp som fullverdige medlemmer 3. september i år. Klubben endret etter dette navn til Coffin Cheaters MC Norway.

Allerede dagen etter, 4. september, ble Wizard såkalte "nominees" for Coffin Cheaters Norway – ifølge hjemmesiden til den australske moderklubben.

Utover høsten skal det også være registrert at en rekke medlemmer fra Coffin Cheaters MC Australia har vært på besøk på Lillestrøm.

– For oss er dette urovekkende med tanke på en mulig etablering i Stjørdal, men i første omgang velger vi å observere hva som eventuelt skjer videre, sier politikilder i Nord-Trøndelag til Trønder-Avisa.

Dårlig rykte

Nyheten om at den beryktete MC-klubben nå har fått sin første utenlandske avdeling, har fått betydelig oppmerksomhet i australsk presse.

Den australske avisen The West Australian Metro skriver at den notoriske MC-klubben er i ferd med å spre sin tvilsomme innflytelse til Norge, " av alle plasser".

– Australsk politi vil ikke bli for skuffet om en hel del av medlemmene flyttet opp til Norge for godt, skriver avisen.

Før den legger til at australsk politi er bekymret over at klubben nå ekspanderer – og frykter den kan fremprovosere lokale MC-kriger.

Ifølge en annen australsk avis, Australian Financial Review, vil de norske avdelingene av Coffin Cheaters ha de samme rettighetene og privilegium som den australske. Det betyr blant annet at medlemmene i Wizard MC vil komme til å iføre seg Coffin Cheaters' farger og etterleve MC-klubbens regler.

– Australske myndigheter krysser nå fingrene for at lokale medlemmer - fristet av norske blondiner og fri sex (!) – nå ser sitt snitt til å lære seg norsk, og flytter sitt hovedkvarter fra Australia til Oslo, skriver Australian Financial Review.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå