Raser over kylling i soddet

– Nå fikk jeg skikkelig vondt i magen. Som trønder føler jeg meg trampet på. Soddet er hellig, sier matekspert.

Soddboller består tradisjonelt av storfe, svin og sau. Nå har Norsk Kylling begynt å putte kyllingkjøtt i bollene, og det faller ikke i smak i Nord-Trøndelag.  Foto: kjell a. olsen

Saken oppdateres.

Nordtrønderske matspesialister har en høne å plukke med «Trøndersodd», skriver Trønder-Avisa.

50 prosent av kjøttet i soddet stammer nemlig fra kylling.

- Meningsløst

Kokken Arne Bredland fra Sandvollan utenfor Steinkjer i Nord-Trøndelag mener dette er helt meningsløst.

– Nå fikk jeg skikkelig vondt i magen. Som trønder føler jeg meg trampet på, og som kokk føler jeg meg dyttet ut i grøfta. Soddet er hellig, sier Bredland til avisen.

Trond Asgeir Lyngstad i restauranten Brød & Cirkus er enig.

– Det er helt forkastelig. I soddbollene skal det være storfe, svin og sau. Når du lager bollene med kylling, kan du like godt kalle det kjøttsuppe eller kyllingsuppe, sier Lyngstad ifølge Trønder-Avisa.

John Anders Aalberg ved Grand Hotel i Steinkjer mener han kjenner stor forskjell, ifølge Aftenposten.no.

- Dette er virkelig ikke sodd, sier Aalberg etter å ha smakt på retten.

Kylling er vel så bra

Kvalitets- og utviklingssjef FrankVidar Harstad i Norsk Kylling går ikke med på at det er uetisk å bruke verken «trønder» eller «sodd».

– «Trøndersodd» er vår merkevare, og vi kan bruke hvilke råvarer vi vil. Vi synes kylling er vel så bra å ha i kjøttbollene, sier Harstad.

Han har imidlertid forståelse for at soddet står nordtrønderne nær. Administrerende direktør Jaan Ivar Semlitsch i REMA Industrier forteller at Trøndersodd har hatt det samme innholdet i hele ti år. Ifølge ham vil man nå vurdere å gjøre endringer i oppskriften.

- Vi kan både endre oppskriften og merkingen av produktet hvis det er ønskelig. Dette kan vi selvsagt vurdere, for kunden er øverste sjef.

Hva synes du om at soddet inneholder kylling?
Du må velge et alternativ
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå