Reddet fem fra brennende hus

Brannvesenet rykket i ettermiddag ut da det brant i hus like ved Skatval stasjon.

Saken oppdateres.

Brannvakten på Namsos bekrefter overfor adressa.no at brannvesenet har rykket ut til et bolighus like ved Skatval stasjon, etter å ha mottatt melding om at det sev røyk ut gjennom taket på huset.

Hybelhus

Politiet forteller til adressa.no at seks personer skal ha oppholdt seg i huset, og at alle er berget ut av huset.

To forbipassende som så at det brant hjalp til med å få en mann ut av huset. Sammen med denne mannen berget de deretter fem ytterlige personer som oppholdt seg i huset. Flere av disse skal ha vært svært beruset, noe som gjøre bergingen noe vanskelig.

Brannen startet trolig i en leilighet i 2.etasje, politiet sier det er observert flammer i forbindelse med en vedovn i denne etasjen.

Denne leiligheten skal nå være helt utbrent.

Huset ligger i samme bygning hvor kiosken, med navnet "Hjørnet" , lå tidligere. Nå skal bolighuset være et hybelhus.Toglinjen åpnet

Togbanelinjen ved Skatval stasjon var stengt en halvtime i forbindelse med brannen.

Dette bekreftes av Jernbaneverket:

- Vi fikk beskjed 15.25 om brann like ved togskinnen ved Skatval stasjon. Vi ble da rådet av brannvesen og politi på stedet om å stenge togtrafikken, og gjorde det med umiddelbar virkning, sier Inge Hjertås, infovakt i Jernbaneverket.

250 berørt

Preben Castrup, infosjef i NSB, opplyser til adressa.no at de vel 250 personene som ble berørt ble fraktet med buss på den aktuelle strekningen.

Brenner ned

Politiet i Nord-Trøndelag opplyser ved 20.30-tiden mandag kveld at de trolig lar huset brenne ned. Beboere på Skatval kan fortelle at i kveldstimene fortsatt ryker godt fra bygget hvor det for noen år siden har vært både butikk- og kioskdrift. Den siste tiden er bygningen blitt brukt som boliger.

 
 
 
 
På forsiden nå