Politiet har et inntrykk av at hasjbrukerne blitt er yngre og mer ukjente for dem. Foto: Scanpix

Stadig rapporteres det om at det pågår kjøp og salg av narkotika i skoletida ved skoler i byen. Det opplyser styreleder Trond Garberg ved barnevernsinstitusjonen Bakkan bokollektiv til Trønder-Avisa.

Garberg er tidligere etterforskningsleder ved Steinkjer politistasjon.

- Det er mye stoff i omløp og det virker som om ungdom er mindre kritisk enn før. Det å prøve hasj er akseptert i mange miljø. Vi har  informasjon om at skolens område har en arena for omsetning av rusmidler og spesielt hasj, sier Garberg.

- Yngre brukere

Politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon er også bekymret.

- Vi ser at det er mange som lefler med bruk av hasj, og som ufarliggjør det. Det blir stadig mer utbredt, og brukerne yngre og mer ukjente for oss, sier Haugdahl til avisa.

- Ikke noe stort problem

Rektor Harald Morten Steen ved Steinkjer videregående skole avviser at det foregår utbredt omsetning av narkotika på skolens område.

- Jeg sier ikke at det ikke foregår omsetning, men skolen har ikke noe stort problem med det nå.

Politiet ved imidlertid om av rundt 40 elever ved skolen som har brukt narkotika, hevder miljøarbeider Svein Inge Bratland ved Steinkjer videregående skole.

Siden i høst skal skolen ha knyttet tettere bånd med politiet.

- Vi har flere elever som vi følger opp. De går på ruskontrakter og er jevnlig på testing. Dersom de ikke er rene kan ikke skolen sende dem ut i praksis i bedrifter, sier Bratland til Trønder-Avisa.