- Dette er den første gode nyheten vi har fått siden jeg ble syk igjen, sier Anbjørg Sætre Håtun til VG.

Anbjørg Sætre Håtun var programleder i «Puls» på NRK i mange år. Hun er opprinnelig fra Stjørdal, men bor nå i Oslo sammen med ektemannen Jon Andreas Håtun (alias Jono El Grande).

Kreftsvulstene krympet

Håtun har brystkreft med spredning, og har ventet på beskjed om cellegiften virker eller ikke.

- Det er sånn med kreftbehandling, at man ikke vet hvordan kroppen og kreften vil reagere. I dag fortalte legen oss at cellegiften jeg har gått på i hele vinter har virket. Den har krympet flere av kreftsvulstene og andre steder har de forsvunnet helt. Det er vi veldig glade for. Mer tid her på jorden er jo det jeg ønsker meg mest av alt, forteller Sætre Håtun til VG.

Kreften kom tilbake

Hun ble rammet av kreft i februar 2004 og samme høst ble hun erklært kreftfri. I fjor høst fikk hun beskjed om at hun hadde fått brystkreft på nytt. I en kronikk publisert hos Aftenposten i desember i fjor fortalte om hvordan det var for å få vite hvordan det var å få kreften tilbake.

«Det som ikke skulle skje- det som ikke fikk lov til å skje- det skjedde. Med meg. Brystkreften som rammet meg for åtte år siden, den kom tilbake. Og det høyre brystet mitt, det er nå borte», skrev hun i kronikken.