Kan du hjelpe Namsos-russen?

En bladfjær fra 1985 ser ut til å ødelegge russefeiringen for 17 gutter fra Namsos.

- Om noen har en gammel buss i bakgården, eller noe liggende som kan passe - ta kontakt, oppfordrer russepresidenten.  

Saken oppdateres.

I ei og en halv uke har 17 russegutter ved Olav Duun videregående skole i Namsos sittet klistret til telefonrøret og ringt rundt i hele Skandinavia på leting etter en bladfjær.

Ikke EU-godkjent

Guttene har jobbet og spart penger i to år for å pusse opp akkurat denne bussen, men nå ser det ut til at russetida må tilbringes til fots eller med annen transport. Bussen blir nemlig ikke EU-godkjent uten en ny bladfjær.

- Nå er det veldig dårlig stemning her. Det ser ikke ut til at vi får bussen i stand til 1. mai, sier en fortvilet russepresident, Martin Storø, til adressa.no.

Bladfjæra har blitt ødelagt etter at de kjøpte bussen, men dette visste de ikke noe om før i forrige uke da bussen skulle gjennom EU-kontrollen.

- Resten av bussen er i tipp topp stand. Det er bare den fjæra som mangler, og det virker som om den er umulig å få tak i. Vi har brukt veldig mye tid og penger på bussen, og frykter at den ikke blir klar i tide. Og vi får jo heller ikke solgt den videre om vi ikke får den gjennom EU-kontrollen, sier Storø.

- Ta kontakt

De har nå bare dager igjen før russetida er igang, og fortsatt mangler bladfjæra bak på høyre side. De håper nå at redningen ligger hos en av adressa.nos lesere.

- Om noen har en gammel buss i bakgården eller en fjær liggende i garasjen som kan passe - ta kontakt, oppfordrer russepresidenten.

Martin Storø har telefonnummer: 90062719


Russebussen:

En Volvo B9M-60, 85-modell.

Understellsnummer: YV39MEB19FA101335

Bladfjær:

Orginalnummer: 1190098

4 ledd 

Ledd 1. 1190101

Ledd 2. 1190102

Ledd 3. 1190103

Ledd 4. 1190104

Tykkelse: 4 legg 22 mm

Lengde: 1850 mm

Bredde 90 mm

Bladfjær
  • Bladfjær er en form for fjæring som man finner på kjøretøyer.
  • Denne fjæringen er mest brukt på tunge kjøretøy og var mest vanlig før
  • Bladfjærene består av flere fjærstål som er lagt over hverandre og festet. De er som regel festet i rammen på kjøretøyet i hver ende, med midten på akselen som de skal avfjære.
  • Kilde: Wikipedia
På forsiden nå