Ryddet opp i vømmølparaden

Politiets strategi om å stoppe fyllefesten i vømmølopptoget lyktes.

Politiet sørget for mindre rølping i vømmelparaden i år.   Foto: LEIF ARNE HOLME

Saken oppdateres.

Under årets vømmølopptog gjennom gatene på Verdalsøra i formiddag var det knapt synlig alkohol eller drikking i toget. Det er en kraftig endring i forhold til enkelte år tidligere da vømmølfesten var godt i gang og vel så det allerede tidlig under festivalen lørdag morgen.

- Så langt har det gått veldig bra. Det er veldig tydelig at folk både har sett, hørt og lest at vi ville være offensive og slå ned på alkoholbruk i forbindelse med opptoget, sier innsatsleder på Verdal under vømmølfestivalen, Per Henrik Bykvist.

Ingen bøter

I sentrumsgatene i går var det mye synlig politi. Bykvist sier det har vært en prioritert oppgave å vises og snakke med folk både før start, underveis og etter opptoget. På den måten kunne man luke ut mye. I tillegg kontrollerte patruljene at sjåførene ikke hadde drukket og at alt ellers var i orden.

Så langt i dag er ingen bøtelagt for drikking på offentlig sted, men politiet har slått ut en del alkohol og beslaglagt en del drikkevarer som er tatt med til Verdal lensmannskontor.

- De vi har stoppet har alle vært klare over at det ikke er lov. De har unnskyldt seg overfor oss, sier Bykvist.

Familievennlig

- Dette handler om å få familiearrangmentet inn på rett spor. Tilbakemeldingene fra folk er gode. De sier de ikke kan huske siste det var så lite drikking og et så bra opptog, sier Bykvist

Det var arrangørene og politiet som i fellesskap la opp en strategi der de ville stoppe drikkingen under familiearrangmentet i Verdal sentrum lørdag under Vømmølfestivalen.

- Dette er også en erkjennelse av at det har utviklet seg i feil retning, men nå har vi tatt tak i det, sier innsatslederen.

Mye politi

I år som tidligere år er det mulig for folk å kjøpe øl og andre drikkevarer på godkjente serveringsområder i Folkeparken under Vømmølfesten. Og festen fortsetter utover kvelden og natten.

- Vi kommer selvsagt til å ha det samme fokuset utover kvelden. Da skal vi være godt tilstede i Folkeparken og området rundt den her i Verdal. Vi kommer ikke til å tillate private drikkelag andre steder i området heller, sier Bykvist.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå