Eldre kvinne reddet ut:

- Så ut som det brant i stolen

En nesten 90 år gammel kvinne ble reddet ut av kårenden på gården til familien Forberg på Reitan i Verdal i natt.

Saken oppdateres.

Det begynte å brenne i vestenden på Trøndelarlåna som huser flere generasjoner. Det var rundt kl 02.10 i natt at brannvesenet fikk melding. Det utviklet seg etter hvert mye røyk som lag seg som et teppe over gårdstunet.Varmepute kan ha tatt fyrGårdbruker Trygve Forberg ble vekket av brannvarslingsanlegget.

–Jeg er veldig glad det gikk bra og at jeg har brannvarsling på hele gården. Det var nesten umulig å ta seg inn på kåret på grunn av den kraftige røyken, sier Trygve Forberg til adressa.no.

Han sprang ut med pulverapparat, og konsentrerte seg først om å redde moren som snart er 90 år.

–For meg så det ut som om det brant i stolen til min mor og at det kan ha tatt fyr i den elektriske varmeputa hun bruker. Det må politiet finne ut av, sier han.Viktig med tidlig varslingBåde brannvesen og ambulansepersonell kom til gården kort tid etter at alarmen gikk. Gårdsbruket er blant de største i Verdal og ligger like utenfor sentrum, på veien mot Volhaugen. En av ambulansene kom først fordi den tilfeldigvis var i nærheten.

Brannvesenet fikk raskt kontroll over ulmebrannen. De brukte motorsag for å komme seg gjennom gulvet inne i stua på kårenden. Det var også store sotskader.

–Dette viser hvor viktig det er med tidlig varsling, kommenterte brannmannskapene etter at de hadde fått kontroll over brannen.

 
På forsiden nå