Anbjørg Sætre Håtun (40), opprinnelig fra Stjørdal, er kreftsyk for andre gang. Den profilerte forfatteren, journalisten og tidligere programlederen fortalte i desember i 2012 at kreften i brystet hadde kommet tilbake. Hun måtte fjerne brystet og har de siste månedene gått på en beinhard cellegiftkur.

Hun har vært svært åpenhjertig om hvordan tiden har vært som kreftsyk, og tirsdag fortalte hun sine følgere på bildetjenesten Instagram at hun ble innlagt ved Lovisenberg sykehus i Oslo. Hun forteller om sykehusinnleggelsen på en humoristisk måte, noe som er et kjennetegn ved hennes oppdateringer på det sosiale mediet.

Adressa.no har fått tillatelse fra Sætre Håtun til å gjengi bildene og historien.

- Litt mindre glamorøst

Hun la ut følgende melding:

«Jeg booka meg in på Louvisenberg sykehus i dag jeg! Bestilte den fete bilen (=ambulanse) til å plukke meg opp, og jeg ble båret i en seng ned til bilen. Følte meg som en dronning! Med 30 i puls og besvimelse som foranledning for bilturen, ble jeg tatt imot som en glamourchemobabe på sykehuset. Men de første 6 timene på akuttmottaket ble litt mindre glamorøse enn jeg hadde håpet på. Det var som å ligge i en stor metallfarvet fryseboks. Men nå ligger jeg sykt fett, på isolatrom, med utsikt til trær og hjerteovervåkningsduppeditter over hele kroppen. Og goodiebagen som ble levert kl 2400. I am telling you: The bag i good. The bag is super duper good. God natt og sov godt, kjære venner.»

- Sterk og tøff

Det var Se & Hør som først omtalte saken.

Selv om hun er gjennom tøffe cellegiftkurer har ikke 40-åringen noen planer om å deppe av den grunn. Hun legger stadig ut bilder fra sykehuset hvor hun viser at hun er en ukuelig optimist. Hennes nærmere 12 000 følgere gir henne svært positive tilbakemeldinger på hennes livslyst. Mange synes det er flott at hun gir kreften et ansikt.

«Du må være definisjonen på sterk og tøff. Stå på videre!», skriver en i kommentarfeltet.

»God bedring - med den attituden må dette gå bra», skriver en annen.

Får støtte av ektemannen

Sætre Håtun skryter også av ektemannen og artisten Jon Andreas «Jono El Grande» Håtun (39) som er til stor støtte.

Dette la hun ut på Instagram på torsdag:

«På rommet mitt, Lovisenberg sykehus. Sykepleieren: Oj, her var det koselig. Jon: Vi har det alltid koselig vi, selv om verden raser sammen! Anbjørg: Men det er ikke verden som raser sammen, bare min kropp. Jon: Det er min verden.»

Anbjørg Sætre Håtun ønsker å vise at hun tenker positivt mens hun går gjennom kreftbehandling. Foto: Kristin Svorte
Dette bildet la Anbjørg Sætre Håtun ut etter at hun hadde blitt innlagt på sykehus. Hun besvimte og måtte hentes av ambulanse. Foto: skjermdump Instagram