- En sementbåt som forlot havna ved lensmannskontoret, har truffet flere småbåter, opplyste operasjonsleder Johnny Olsen i Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Se video av når skipet bakker og propellen ødelegger båtene i videoen over.

Politiet mottok melding om hendelsen klokken 22.40 lørdag kveld. Båten Cyprus Cement hadde da lagt fra kai i Levanger.

- Vi er ferdige med den akutte redningsaksjonen. Tre båter sank, mens vi akkurat greide å berge en fjerde som var i ferd med å gå ned, sier operasjonsleder Monica Ravlo klokken 04.40 natt til søndag.

Åtte andre båter som sto i fare for å gå ned ble berget, mens et ukjent antall ytterligere båter har fått skader.

- Defekt propell

Da sementbåten la fra kai, hadde den ifølge innsatsleder Per Henrik Bykvist store manøvreringsproblemer.

- Den traff småbåthavna og flere båter med bakenden og propellen. Jeg anslår at mellom 10 og 15 båter har fått skader. To båter har gått ned, sier Bykvist

Ifølge adressa.nos reporter på stedet har sementbåten veltet deler av havna. Det skal ikke ha vært personer om bord i småbåtene.

- Kapteinen har blitt avhørt. En defekt propell skal være årsaken. Det var derfor skipet trengte taubåt for å komme seg ut av havna. Vi vil også avhøre kapteinen av taubåten, sier Ravlo.

Kontakter eierne

- Brannvesenet bistår med å flytte båter som kan reddes bort fra den ødelagte havna. Vi jobber med å kontakte båteierne. Vi har ikke full oversikt over skadeomfanget, men det dreier seg nok om skader i millionklassen, sier Bykvist.

Kystvakta og politiet befant seg sent lørdag kveld om bord i sementbåten i fjorden utenfor Levanger. Kapteinen har blitt avhørt, og ble sammen med resten av mannskapet dimittert tidlig natt til søndag.

Sjøfartsdirektoratet har rutinemessig blitt varslet.

Her treffer sementbåten de første båtene med propellen. Foto: Leserbilde
Båter og brygger lå hulter til bulter etter krasjen. Foto: Leif Arne Holme
Flere båter tok inn vann og tre båter sank. Foto: Leif Arne Holme