Monstersjokk i Snåsavatnet

– Det er jo de som mener at jeg har sett syner, men har jeg sett syner, så synes jeg jo det er greit å ha det på tape, sier Einar Johannes Sandnes.

Saken oppdateres.

I går kunne lokalavisa Snåsningen første gang presentere bildene Einar Johannes Sandnes mener kan være en sjøorm i Snåsavannet.

Kom opp av vannet

Bildet tok han 3. juli 2005 da han og kameraten Arnt Erik Jåma var på en av sine mange fisketurer ved Snåsavannet. De hadde satt seg ned for å nyte finværet og en kopp kaffe.

Plutselig oppdager de noe som kommer opp av, det til da, blikkstille vannet.

– Det var litt krusninger i vannet før det kom noe opp av vannet, og derfor snur jeg meg. Det var ca. 15-20 meter unna der jeg var. Jeg tok opp mobiltelefonen for å ta et bilde, og da jeg hadde gjort det var det jeg så allerede borte, sier Sandnes til adressa.no.

Bak ham sto kameraten Arnt Erik Jåma, han forteller samme historie til adressa.no.

– Jeg var litt bak Einar, og så også noe som stakk opp av vannet. Det var kanskje en meter over vannet og holdt seg i ro.

STEM: Tror du det var en sjøorm de så?

- Ikke redd

Jåma sier han ikke var redd, men at han kanskje hadde vært det om han hadde vært ute i båt.

Einar Johannes Sandnes har vokst opp med fortellinger om sjøormen. Hans far, Arne Sandnes har tidligere stått frem og kalt sjøormen et av de siste underverker i verden. I tillegg sørget den tidligere fylkesordføreren i Nord-Trøndelag for at Snåsavannet ble vernet.

Som grunneier ved Snåsavannet har han i tillegg vært med på å premiere en navnekonkurranse for å døpe sjøormen.

– Du har kanskje litt interesse av PR rundt dette?

– Jo da, all PR er jo god pr. Men grunneierne har vel ikke noen veldig stor interesse rundt dette, og vi driver jo ikke noen næringsvirksomhet.– Hvorfor har det tatt to år å stå frem med bildet?

– Nei, altså. Jeg har kviet meg litt for å vise bildet. Redd for at folk ikke skal tro det. Men det er ikke første gang det er litt diskusjon rundt denne sjøormen, men det er første gang det er tatt bilde av den, sier Sandnes– Tror du på sjøormen?

– Ja, jeg må jo si at jeg tror det er et eller annet.– Det er jo noe som heter du skal ikke ødelegge en god historie ved å fortelle sannheten?

– Jeg kan jo ikke garantere at dette er sjøormen. Og det er jo noen som mener at jeg har sett syner, men har jeg sett syner så er det jo veldig greit å ha det på tape.PS. Einar Johannes Sandnes sier til adressa.no at det ikke var karsk i kaffen.

 
 
På forsiden nå