Reiste «verdens største stol» i Steinkjer

- Den kan sammenlignes med sparken på Tynset, sier Asbjørn Mathisen.

Når man først har kommet seg til toppen av Oftenåsen, er man garantert sitteplass. Stolen Oftenåsens venner har anskaffet, er drøyt fem meter høy. 

Saken oppdateres.

Lederen av Oftenåsens venner er én av 12 frivillige som brukte onsdag formiddag til å bygge den drøyt fem meter høye hagestolen.

- Vi kaller den verdens største stol. Vi vet jo ikke om det stemmer, men ingen av oss har sett noen større hagestol, sier Mathisen.

Han fikk ideen til stolen etter et besøk hos sønnen i Washington. Der så han en amerikansk hagestol som var 3,60 meter høy. Oftenåsens stol er 140 centimeter høyere, og veier 2,5 tonn.

- Femdobler besøket

Steinkjers nye turistattraksjon er plassert på toppen av det populære friluftsområdet Oftenåsen. Til Trønder-Avisa sier prosjektleder Arnfinn Kolberg at Oftenåsens venner får cirka 20 000 navn i gjesteboka hvert år, og at de tror det årlige besøket nærmest kan femdobles.

Asbjørn Mathisen tror den store hagestolen av typen Adirondack vil ta Oftenåsen til nye høyder.

- Ideen kom da vi diskuterte at man må kunne sitte godt når man kommer til toppen av Oftenåsen. Man skal se stolen fra byen og bli fristet til å gå opp. Det er mange som snakker om å forbedre folkehelsa, men noen må gjøre noe med det også.

Populære Oftenåsen består blant annet av et godt utbygd stinett, trimløyper, turisthytte og nå altså en gedigen stol.

Fraktet opp med traktor

- Dette blir en ny attraksjon i Steinkjer, som kan sammenlignes med sparken på Tynset. Oftenåsens venner sørger til vanlig for å vedlikeholde Oftenåsen, og det er vi som har ordnet med finansiering, sponsorer og frivillige, sier Mathisen.

Stolen koster mellom 40 000 og 50 000 kroner, og finansieres av Dnb, Sparebanken, Snekkeriet Verdal, Norsk Limtre, InnTre og Byggmakker. Stolens byggesett måtte fraktes opp Oftenåsen med traktor.

- Steinkjer er jo en trelastby, så stolen gjør seg som turistattraksjon, mener Mathisen.

Selv om stolen rager fem meter over bakken, skal besøkende kunne bruke den.

- Ja, man kan sitte på stolen. Vi snakket også om å lage klatrestativ for barn på den, men det spørs om den blir for stor til det.

På forsiden nå