Bolighus brant ned i Verdal

Ble raskt overtent.

Brannen utviklet seg raskt. Mannskaper fra både Verdal og Levanger bisto med slokkingen.  Foto: Kristian Stokdahl/verdalingen.no

Saken oppdateres.

Et bolighus i Sokneprest Krogs veg på Ørmelen i Verdal brant helt ned natt til søndag. Det bekrefter operasjonsleder Ulf Bertil Wiseth ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Meldingen om brannen kom inn til brannvesenet klokken 02.40, og brannen utviklet seg svært raskt.

Raskt overtent

- Vi har fått melding om at huset er overtent. Patruljen vår er på stedet sammen med brannvesenet, opplyste Wiseth en halvtime etter at meldingen kom inn.

Søndag morgen kan han bekrefte at huset brant helt ned.

- Alle tilgjengelige mannskaper fra Verdal er på stedet, og de har også assistanse fra Levanger, opplyste operatør Arvid Nordstrand ved 110-sentralen på Namsos til adressa.no mens brannen pågikk.

Han opplyser at huset var overtent da brannmannskapene kom til stedet.

- Brannen hadde da gått gjennom taket, sier han.

Hindret spredning

Dermed ble mye av innsatsen konsentrert om å hindre spredning til nærliggende bolighus.

Det befant seg fire personer i huset da det begynte å brenne. Samtlige kom seg ut i god behold, og ingen personer er meldt skadd etter brannen.

Ifølge verdalingen.no var det en kvinne og tre barn i huset da det begynte å brenne. Kvinnen våknet av røyklukt, og fikk tatt med seg barna ut.

Søndag morgen foregikk fortsatt etterslokking. Brannårsaken er ikke kjent, og politiet vil starte vanlig etterforskning av brannen.

På forsiden nå