Venstre kaprer utjevningmandat i Nord-Trøndelag

Anne Kolstad (SV) fikk vite via sms at hun er inne på Stortinget, nå er hun ute igjen.

Venstres André N. Skjelstad ser ut til å ta utjevningsmandatet i Nord-Trøndelag.  Foto: Glen Musk

Saken oppdateres.

Kampen om utjevningsmandatet i nordfylket ble en thriller til siste stemme. I morges så det ut som om SVs kandidat Anne Kolstad fikk fylkets utjevningnsmandat.

- Da jeg sto opp i morges sjekket jeg resultatene og forsonet meg med nederlaget. Jeg er overrasket over utviklingen, sier Anne Kolstad.

I løpet av natten syntes det klart at Venstres André N. Skjelstad hadde kapret utjevningsmandatet for Nord-Trøndelag. Etter at 99,9 prosent av stemmene var registrert, hadde han falt ut til fordel for SV-kandidaten.

Tirsdag ettermiddag er det imidlertid klart at det likevel blir Skjelstad som tar utjevningsmandatet for Venstre.

Kolstad sier at valgnatten ble veldig spennende. Den største spenningen var hvorvidt SV ville havne over eller under sperregrensen.

- Hadde vi havnet under sperregrensen ville jeg ikke hatt en sjanse. Det er stor forskjell på om partiet har to eller syv representanter på Stortinget, sier hun.

Anne Kolstad er særlig opptatt av miljøpoltikk, distriktspolitikk og skole, tema som hun vil flagge høyt som stortingsrepresentant for Nord-Trøndelag.

LES OGSÅ: Slik fungerer utjevningsmandatene

Anne Kolstad (SV) trodde hun var inne på Stortinget tirsdag morgen, men er tirsdag ettermiddag ute igjen. 
        
            (Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN)

Anne Kolstad (SV) trodde hun var inne på Stortinget tirsdag morgen, men er tirsdag ettermiddag ute igjen.  Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå