I fengsel etter brutal «kroktrekking»

Fornærmede trodde den kranglete 48-åringen gikk med på forsoning ved å trekke krok. Isteden endte han opp med brukken finger.

Saken oppdateres.

Nå må den 48 år gamle verdalsmannen sone 60 dager i fengsel for å ha brukket fingeren på en ukjent mann, også han fra Verdal. Stjør- og Verdal tingrett medgir at det er vanskelig å finne sammenlignbare rettsavgjørelser for det som skjedde ved et spisested i Verdal i november i fjor.

Etter å ha tatt en ledig stol fra 48-åringens bord, opplevde fornærmede stadige mishagsytringer fra nabobordet. For å prøve en forsoning snudde mannen seg mot 48-åringen og rakte fram hånden og ba om unnskyldning. Da 48-åringen i stedet for å ta hånden viste fornærmede langfingeren, ble det av fornærmede oppfattet som en invitasjon til å trekke krok for å skvære opp.

Men da fornærmede begynte å trekke, utbrøt 48-åringen «å nei da du» og trakk og vrei så kraftig tilbake at langfingeren knakk og ble stående bakover nesten inn mot håndbaken på fornærmede.

Mannen måtte gå med gips i fore måneder og har er ennå ikke helt bra i fingeren. Retten mener 48-åringen handlet uprovosert og på en så utspekulert, brutal og rå måte at han måtte skjønne at fingeren kom til å brekke. Retten finner ikke at fornærmedes samtykke i år trekke krok var et samtykke i faren i å bli skadet på denne måten.

I tillegg til 60 dager i fengsel, må den 48 år gamle verdalingen betale vel 1400 kroner i erstatning til fornærmede og 4000 i saksomkostninger.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå