Fant orgel på bergknaus

Vidar Gangstad fra Leksvik trodde først ikke sine egne øyne.

Vidar Gangstad mener det må ha vært flere personer som hjalp til for å få det tunge orgelet opp til bergknausen.  Foto: Vidar Gangstad

Saken oppdateres.

Det var på vei hjem fra en skogstur i Leksvik søndag ettermiddag at Vidar Gangstad ble oppmerksom på orgelet.

- Jeg kjørte forbi det og det tok noen sekunder før jeg oppfattet hva det var. Jeg tenkte, «var det...? Nei det kan ikke ha vært...?» før jeg bremset ned og kjørte tilbake. Da konstaterte jeg at ja, det er faktisk et orgel, forteller Gangstad.

- Må ha vært flere

Orgelet står plassert på en knaus ovenfor veien mellom Leksvik og Inderøy i Nord-Trøndelag. Det er noen hytter og en skytterbane i nærheten, men ikke noen fast bebyggelse.

Gangstad skjønner ikke hvordan orgelet kan ha kommet dit.

- Vi hadde et orgel som dette da jeg var barn, og jeg vet hvor tungt det er. Det må ha vært flere som har samarbeidet for å få det opp dit, det er jo umulig å få det opp dit om man bare er to også, sier Gangstad.

- Kan være en spøk

Han har lagt ut bildet på en lokal facebookgruppe for kjøp og salg i kommunen, men har foreløpig ikke fått noen oppklarende tilbakemeldinger på hvorfor orgelet står der.

- Kanskje er det noen som har stjålet det, noen som har hatt fest, eller hatt det morsomt med eieren av orgelet. Men det blir jo ødelagt når det står der i regnet, så det er kanskje ikke verdens beste spøk, sier Gangstad.

Han forteller at han ikke kjører strekningen ofte, men at han ikke la merke til orgelet da han var på tur ut til skogen fire timer tidligere.

- Jeg la ikke merke til det da jeg kjørte den andre veien, men det kan være litt vanskeligere å se fra den retningen. Men det kan faktisk ha blitt plassert der i løpet av tiden jeg var på tur, forteller Gangstad.

LES OGSÅ: - Dette er hårreisende farlig

Orgelet sto på strekningen mellom Leksvik og Inderøy i Nord-Trøndelag, like i nærheten av en skytebane. 
        
            (Foto: Vidar Gangstad)

Orgelet sto på strekningen mellom Leksvik og Inderøy i Nord-Trøndelag, like i nærheten av en skytebane.  Foto: Vidar Gangstad

På forsiden nå