Pågrepet etter tre grove tyverier

Politiet i Nord-Trøndelag har pågrepet tre personer i Lierne, mistenkt for grove tyverier.

Politiet undersøker her ett av de tre åstedene i Levanger som ble utsatt for grovt tyveri lørdag. Tre rumenere er nå pågrepet for tyveriene.  

Saken oppdateres.

Tre rumenere ble natt til lørdag pågrepet i Lierne i Nord-Trøndelag. De var etterlyst etter grove tyverier fra boliger i Levanger.

Stjal våpen

- De pågrepne har gjennomsøkt boligene og tatt med seg gull- og sølvringer. Fra ett hus ble det i tillegg stjålet et låst våpenskap, sier Tor Klevmo, etterforskningsleder ved Levanger lensmannskontor.

De siktede skal torsdag formiddag ha brutt seg inn i flere hus, mens beboerne var på jobb eller skole.

Etterlyst

Rumenerne ble pågrepet i en britiskregistrert Volvo. Politiet etterlyste bilen allerede torsdag, etter at kjøretøyet ble observert i nærheten av åstedene. De siktede er tidligere straffet for tyverier i Sverige, og politiet mener de er såkalte mobile vinningskriminelle, som reiser rundt for å stjele.

Sjekkes for andre forhold

- Mennene har erkjent innbruddene og påvist hvor de dumpet våpenskapet, sier etterforskningsleder Tor Klevmo. Skapet var fortsatt låst da det ble funnet.

- Det er tatt både DNA-prøver og fingeravtrykk av de siktede. Disse vil bli undersøkt opp mot uløste saker, sier Klevmo.

Vil be om fengsling

Rumenerne vil bli fremstilt for retten mandag, der politiet vil be om at de blir varetektsfengslet. De pågrepne er 33 og 19 år gamle, og var på vei fra Sverige til Norge da de ble tatt.

På forsiden nå