- Pakken inneholdt ikke sprengstoff

Mistenkelig pakke klarert av bombegruppa fem timer etter funnet.

Deler av Trondheim lufthavn ble evakuert onsdag. Foto: Erling Skjervold

Saken oppdateres.

Klokken 12.30 fikk politiet i Nord-Trøndelag melding om en mistenkelig pakke inne på cargoavdelingen ved Trondheim lufthavn Værnes.

- En pakke ble undersøkt av Securitas og den ga utslag på sprengstoff. Derfor tilkalte vi bombegruppa. Securitas har håndtert saken helt korrekt etter planverket, og vi har fulgt opp resten, sier operasjonsleder Morten Evensen i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Brukte hund

Bombegruppa kom fra Oslo til Værnes for å bistå i de tekniske undersøkelsene.

- De brukte blant annet hund og manuelle undersøkelser. Konklusjonene er at gjenstanden ikke inneholder sprengstoff slik som det ble indikert tidligere. Markeringen var altså feil. Det kan skje, og det skjer fra tid til annen. Men i slike tilfeller må vi være sikre, vi kan ikke tro noe som helst, sier operasjonslederen.

Klokken 17.40 meldte politiet at pakken er klarert, og at den ikke inneholdt sprengstoff.

- Jeg synes situasjonen ble håndtert fort, med tanke på at det har forløpt uten at det går ut over driften forøvring på flyplassen, sier Evensen.

Kontakt med avsender

Politiet har snakket med avsenderen, som avviser at den inneholder sprengsstoff.

- Vi har vært i kontakt med avsenderen av pakken, som sier at det ikke skal være noe farlig i pakken. Nå skal vi forsikre oss om dette stemmer sammen med bombegruppa, sa  Evensen tidligere på ettermiddagen.

Cargoavdelingen ble evakuert mens undersøkelsene pågikk. Evakueringen av cargoavdelingen gikk ikke utover reisende til og fra Værnes.

- Selv om cargoavdelingen var evakuert, så går flytrafikken som normalt, opplyste lufthavnsjef Per Jarle Ingstad ved Trondheim lufthavn Værnes.

Cargoavdelingen forblir evakuert til pakken er gjennomsøkt.  

Cargoavdelingen forblir evakuert til pakken er gjennomsøkt.  

Politiet har evakuert cargobygningen fordi man fryktet at det var sprengstoff i en pakke. 

Politiet har evakuert cargobygningen fordi man fryktet at det var sprengstoff i en pakke. 

På forsiden nå