– Vigdenes sentral i trønderopprør mot Navarsete

Senterpartiets 14 ordførere i Nord-Trøndelag stiller seg samlet bak et brev som kritiserer partiledelsen for en situasjon de mener er uholdbar. Flere av dem ber leder Liv Signe Navarsete gå av.

Ordfører Ivar Vigdenes i Stjørdal er ifølge TV2 sentral i et opprør mot SP-leder Liv Signe Navarsete. Bildet er tatt under Trøndelagsmøtet på Hell torsdag.  

Saken oppdateres.

Mannen som har ført brevet i pennen er Ivar Vigdenes, ordfører i Senterparti-bastionen Stjørdal i Nord-Trøndelag og mannen Navarsete mislyktes i å fjerne som rådgiver for daværende olje- og energiminister Ola Borten Moe. Vigdenes forfattet brevet sammen med fylkesleder Tomas Iver Hallem etter at ordførerne snakket ut i et telefonmøte nylig, ifølge TV 2.

Knusende dom

Brevet som er sendt partiledelsen sentralt, oppsummerer uttalelser og oppfatninger som framkom under telefonmøtet. Det kom i stand som en direkte reaksjon på evalueringsrapporten som feller en knusende dom over samarbeidsklimaet i nettopp partiets øverste ledelse.

Ordførerne var samlet til Trønderkonferansen på Hell i Stjørdal torsdag.

– Min erfaring fra ledelse er at det er den øverste lederen som har det største ansvaret for å vurdere hva som må gjøres for å bringe ro i partiet og rette oppmerksomheten mot det vi er til for, sier ordfører Steinar Aspli i Nærøy til TV 2.

Ber partifellene besinne seg

Etter det kanalen erfarer, tar flere av ordførerne i hjemfylket til nestleder Ola Borten Moe til orde for at Navarsete personlig må ta ansvar for det dårlige valgresultatet og for det dårlige samarbeidsklimaet ved å trekke seg som partileder.

Navarsete var selv ikke tilgjengelig for å kommentere trønderopprøret torsdag kveld, men stortingsrepresentant Marit Arnstad fra Nord-Trøndelag ber partifellene besinne seg.

– Liv Signe Navarsete ble valgt til leder for bare trekvart år siden, ingen andre kandidater har meldt seg og hele partiledelsen har sagt at den ønsker å sitte til landsmøtet i 2015. Da bør vi som partiorganisasjon forholde oss til det, sier hun. 

På forsiden nå