Jan Vidar og 153 medpassasjerer måtte mellomlande på Ørland

Pilotene måtte avbryte landingen etter kraftig sidevind på Værnes.

Jan Vidar Løkke og 153 andre passasjerer fikk en ubehagelig innflyging til Værnes lørdag. Bildene er tatt ved en annen anledning. 

Saken oppdateres.

Jan Vidar Løkke flyr ofte i jobbsammenheng, men det er en sjeldenhet at han har opplevd så kraftige vindkast under landingen på Værnes som han gjorde i dag.

- Det var kraftig sidevind, så flyet lå veldig skjevt og vi så rett ned i sjøen. Vi var også veldig nært bakken, jeg tipper vi var rundt 15 sekunder unna fra å lande på flystripa, sier Løkke.

- Det var et av de verste landingsforsøkene jeg har vært borti, så det var ganske heftig. Det var en del urolige passasjerer under dette forsøket, legger Løkke til.

Måtte vente på Ørlandet

Den kraftige sidevinden førte til at pilotene avbrøt landingen og dermed måtte Løkke og hans 153 medpassasjerer sette kursen mot Ørland.

- Informasjonen vi fikk var ganske dårlig. Vi fikk ikke vite at vi måtte vente på Ørland før vi var rett over flystripa der, forteller Løkke.

Da de landet på Ørlandet fikk passasjerene nok en ny beskjed. Det var fare for at reisen til Værnes skulle bli mer kronglete.

- Vi fikk beskjed om at det var sannsynlig at vi måtte fly tilbake til Gardermoen. Da ble det ganske høylytt misbehag fra en del av passasjerene, sier Løkke.

- Jeg sjekket på Avinors hjemmesider og så at flyet etter oss landet på Værnes, så jeg hadde troen på at vi skulle unngå det, legger Løkke til.

- Glad vi slapp Gardermoen

Etter en stund på Ørland fikk passasjerene beskjed om at de skulle prøve å lande på Værnes igjen. Forsøk nummer to ble en suksess.

- Det var en del turbulens denne gangen og, men det var mye bedre enn det første forsøket og vi klarte å lande, forteller Løkke.

- Jeg er veldig glad for at vi slapp unna en tur til Gardermoen, så alt i alt gikk det bra til slutt, legger Løkke til avslutningsvis.

Vanlig å bruke Ørland som mellomlanding

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nilsen bekrefter at flyet måtte mellomlande på Ørland.

- Grunnen var at det var sterk sidevind på Værnes som gjorde det umulig å lande. I stedet for å snu og fly tilbake til Gardermoen, ventet vi der til det ble mulig å fortsette flyturen, sier Sandaker-Nilsen..

Flyet skulle egentlig ha landet klokken ni, men kom ikke frem før etter klokken halv tolv.

- Det var totalt 154 passasjerer om bord. Vi har også tidligere brukt Ørland for å mellomlande i påvente av forbedret værsituasjon på Værnes, forteller Sandaker-Nilsen.

- Uheldig vindretning

Driftsoperatør for Avinor ved operasjonssentralen på Værnes, Kåre Jonny Friheim, sier at Norwegian-flyet er det eneste som ikke har kunnet lande på Værnes lørdag.

- Det blåste opp akkurat da flyet skulle lande, så de var litt uheldige. Det landet fly her bare minutter etter at Norwegian-flyet måtte snu, forteller Friheim.

Han forteller at vinden ikke er så sterk, men at vindretningen gjør det problematisk.

- Vinden kommer fra sør, og gir sidevind. Hadde den kommet fra vest, hadde ingen merket noe til det. Vinden har ikke forårsaket flere forsinkelser så langt, sier Friheim.

Vinden tar seg opp

Ifølge værmeldingene for ettermiddagen skal vinden ta seg noe opp i ettermiddag. Friheim mener imidlertid ikke det er noen grunn til å tro at den vil forårsake store forsinkelser.

- Vinden vil komme opp i sterk kuling i kastene, men det er ikke noen grunn til ikke å møte opp på flyplassen som vanlig, sier Friheim.

- Kan det være ubehagelig å fly når vinden er slik?

- Det er litt risting ved inn- og utflygingene. Jeg har sett at flyene vingler litt, men det er ikke noe dramatisk. Det har vært verre her før, sier Friheim.

På forsiden nå