Politiet bekrefter at nærmere 100 hus og bygninger kan være brent ned i Hasvåg og Småværet.

Det viser en gjennomgang av store branner i Norge etter krigen som adressa.no har gjort.

Brannen i Flatanger kommer bare ti dager etter at totalt 40 hus og bygninger brant ned i Lærdalsøyri på Vestlandet.

Også under brannen i Lærdalsøyri var det den sterke vinden som gjorde at brannen spredde seg meget raskt og var meget vanskelig å slukke.

I Lærdal ble 17 bolighus, fem garasjer, ni uthus eller driftsbygninger og ni andre bygg - som blant annet klubbhus, skytterhus, café og forsamlingshus, ødelagt i brannen.

Bybrann i Tromsø i 1969

Tromsø sentrum ble herjet av en omfattende brann i natt til 14. mai 1969. Den største brannen i byens historie ødela 24 bygninger og brygger og verdier for mellom 50 og 100 millioner gikk opp i røyk.

Klokken 02.30 natt til 14. mai 1969 rykker brannvesenet i Tromsø ut etter melding om brann i en av de gamle bryggene på sørsiden av Torget. De gamle bryggene sto tett og det viste seg fort å være en umulig oppgave å få kontroll over flammene.

Bybrann i Trondheim i 2002

Et helt bykvartal i Nordre gate i Trondheim brant ned 7. desember 2002. Husene var alle i hovedsak fra perioden 1841 og 1843 og bygd i tre. Noen få hus lengre inn i kvartalet var bygd i mur og ble derfor ikke like hardt rammet av brannen. Det ble gjort skader for 240 millioner kroner.

Katastrofebrann. Brannen i Flatanger er den største i Norge etter 2. verdenskrig. Foto: Ove Magne Ribsskog/Flatangernytt