Innsatsleder Morten Heggdal i politiet har vært oppe i helikopter for å få oversikt over området som har stått i brann siden i går kveld.

- Vi har god kontroll på brannen. Brannen nærmer seg den kritiske linjen brannvesenet har satt der brannen skal stoppes. Sprer den seg over den linjen så mister vi kontrollen over brannen igjen. Da vil den spre seg i terrenget over enorme skogområder, sier Heggdal.

Vinden øker

På den kritiske linjen har brannmannskapene bestemt at brannen skal stoppes. Linja strekker seg fra Askfjellet og Uransvannet og tvers over halvøya hvor den er smalest. Heggdal opplyser at de har bløtlagt denne linja i dag, og at det har fryst til is langs linja.

- Jeg tror ikke brannen går over denne linja, men det er såpass mye kast i vinden at vi ikke kan være sikker, sier han.

Også brannvesenet frykter vindkastene.

- Siste meldingene fra stedet er at vinden har økt på litt. Vi har derfor valgt å øke beredskapen, sier Steinar Trana ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag til adressa.no ved 17-tiden tirsdag ettermiddag.

Helikoptrene står på bakken

Branninfernoet har herjet i hele natt og dag. Nærmere 90 bygninger skal ha blitt tatt av flammene i Flatanger.

Fem helikopter er sendt for å bistå i brannen, men sterk vind stanser alle helikoptre som skal brukes i slukningsarbeidet.

Trana sier at disse helikoptrene er viktig i slukningsarbeidet, men han ønsker ikke å spekulere hvorvidt dette hindrer dem i å stoppe brannen på den kritiske linja.

- Det er klart at helikoptrene er en viktig ressurs, sier han.

Politiet på stedet har tidligere tirsdag ettermiddag blitt opplyst at slukningsarbeidet er ventet å ta flere dager.