Høyesterett frikjente tirsdag politibetjenten Joar Kløvjan som skjøt hønsehauken som tok høna hans.

Økokrim anket frifinnelsen inn for Høyesterett, men fikk ikke medhold, skriver Trønder-Avisa.

- Lovteksten er klar

- Jeg har ikke lest domspremissene ennå, de kommer først i dag. Men jeg er fornøyd med frikjennelsen, sier Kløvjan til avisa.

Kløvjan var i september 2012 vitne til at en av hans frittgående høner ble angrepet av en hønsehauk. Hauken satte klørne i høna, som lå på ryggen og flakset med vingene, og politibetjenten reagerte med å løpe inn i huset og lade hagla. Tilbake på tunet skjøt politibetjenten den fredete hønsehauken, som i likhet med høna endte sitt liv på tunet.

- Jeg skal følge saken i Høyesterett, hvor jeg vil benytte meg av min rett til å gi mine kommentarer til hvordan jeg ser på saken. Jeg mener lovteksten er klar på at en dyreeier har lov til å beskytte sine dyr mot rovdyr som er under direkte angrep, har Joar Kløvjan tidligere sagt til Adresseavisen.

Dømt i Namdal tingrett

I paragraf 17 i Naturmangfoldsloven heter det at «eieren, eller en som opptrer på vegne av eieren, kan avlive vilt under direkte angrep på bufe, tamrein, gris, hund og fjørfe».

- Mener Høyesterett at jeg ikke hadde lov til å skyte hønsehauken, må i så fall ordlyden i selve loven endres. Denne hendelsen var helt klart et angrep fra et rovdyr på et fjørfe, og dermed er det etter mine begreper tillat, sa Kløvjan.

I Namdal tingrett ble politibetjenten fra Lierne dømt til å betale en bot på 12 000 kroner. Saken ble anket til lagmannsretten, som la til grunn at mannen skjøt for å redde ei høne, og frikjente ham.