Statens vegvesen gjennomførte en kontroll av tyngre kjøretøy på E6 i Verdal. De kontrollerte kjøretøy fortløpende fra klokken 07.00 til 15.00 på mandag.

- Vi stanset både norske og østeuropeiske vogntog. Det var to kjøretøy som fikk kjøreforbud, sier inspektør Steinar Vist i utekontrollen i Statens vegvesen Nord-Trøndelag.

Seks gebyr for mønsterdybde

Begge kjøretøyene kjørte med sommerdekk på tilhengeren da de ble stanset. Ingen fikk kjøre videre før de la på nye dekk.

- Slik føret var i dag, er det helt uakseptabelt å slippe noe sånt ut på veien. Vi skrev også ut seks gebyr til noen som kjørte med for liten mønsterdybde, forteller Vist.

På tilhenger er det lov å kjøre med sommerdekk som har minimum 5 mm mønsterdybde, men da må forholdene ligge til rette for det. På trekkvogna er det påbudt med vinterdekk som har minst 5 mm mønsterdybde.

- Nå har det vært bart vinterføre i mange måneder, og det er sikkert mange som ikke er klar over hvor mye det sliter på dekkene. På en så ekstrem dag godtar man absolutt ingenting under kravet, forteller Vist.

Kun ett vogntog med kjetting

Han tror også en god del tar sjansen på å kjøre uten å være riktig skodd.

- Noen tenker nok at det går fint, men dette føret er det glatteste vi har. Det hadde vært ypperlig å kjøre med kjetting, men jeg så bare ett vogntog som hadde det. Det var en renovasjonsbil, sier Vist.