- Det var helt rått

Den profilerte politiinspektøren Hanne Kristin Rohde ringte Snåsamannen da hun ble akutt syk.

Støtter healeren: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde forsvarer den kritiserte selverklærte healeren «Snåsamannen», Joralf Gjerstad. 

Saken oppdateres.

- Kroppen reagerte umiddelbart. Det ble en merkbar forbedring, det var helt rått. Det er ingen tvil om at han har evner, sier Rohde til Dagbladet.

52-åringen, som for tiden er i permisjon fra jobben som politiinspektør ved Oslo politidistrikt, ble akutt syk for to år siden. Diagnose: krystallsyke og betennelse på balansenerven.

- Folk i min alder får krystallsyke på grunn av stress.

Blåser i om det er placebo

Som politileder hadde hun det administrative ansvaret etter terrorangrepet i 2011, og ledet etterforskningen i Sigrid-saken.

I tillegg til tradisjonell behandling har hun søkt alternativ hjelp for plagene. Hun har gått på Lightning Process-kurs, som baserer seg på positiv psykologi.

- Mange kritiserer det for å være det reneste bullshit. Jeg blåser i om det er placeboeffekt. Så lenge jeg blir frisk så kan du kalle det hva du vil.

Rohde har tidligere refset kritikernes angrep på Snåsamannen, og hevder at han har hjulpet sønnen hennes.

- Han har hjulpet meg tidligere, uten at jeg føler for å brette ut sykdomshistorikken.

Venter på empiri

Hun reagerer på at folk latterliggjør Snåsamannen.

- Men slik vil det alltid være med nye ting. Folk reagerer først med sinne og latterliggjøring før vi får undersøkelser, empiri og til slutt forståelse.

Nå livnærer hun seg på å holde foredrag om relasjonsledelse, og i forrige måned kom krimbokdebuten. Anmelderne har ikke vært veldig begeistret og har trillet treere på rekke og rad.

- Det er som forventet. Man kan ikke «please» alle, sier hun.

På forsiden nå