Det konkluderer Veterinærinstituttet, skriver Frostingen.

- Vi har mottatt obduksjonsrapporten fra Veterinærinstituttet. Konklusjonen er at gaupa er påskutt, og at det ser ut som at den har ligget i vannet i flere uker, sier politioverbetjent og miljøkoordinator hos politiet i Nord-Trøndelag, Rune Sørholt, til Frostingen fredag.

Politiet så tauet

Adressa.no skrev om saken i starten av mars. Dykkere fra Frosta froskemannsklubb fant tilfeldigvis den døde gaupa da de skulle dykke på et vrak ute i fjorden.

- Vi dykket parallelt med E6, da vi så gaupa under vann. Den bar preg av at den hadde ligget der en stund. Vi tok en videosnutt av den og sendte filmen til viltnemnda. Vi så ikke at det var et tau festet til dyret da vi dykket. Det var politiet som la merke til tauet, sa Ronald Raasch, en av medlemmene i dykkerklubben til adressa.no.

Politiet i Nord-Trøndelag startet etterforskning, og dykkerne fikk en forespørsel fra politiet om de kunne bistå dem med å hente opp kadaveret.

- Gaupa lå i bunnen av fjorden, og var festet til en stein med tau rundt halsen. Steinen ligger på ryggsiden til gaupa. Derfor så vi ikke det, sa Raasch til adressa.no etter dykket.

Les mer og se video av den dumpede gaupa her.

Vil ha tips

Politioverbetjent Sørholt opplyser til Frostingen at det er vanskelig å si hvor lenge gaupa har ligget i sjøen.

- Vi er fortsatt interessert i tips og opplysninger i saken. Vi har fått noen etter at saken ble kjent, men vi er interessert i flere, sier han.