NTEs tidligere bygg i Værnesgata 9 i Stjørdal sentrum var lagt ut til en prisantydning på 37,5 millioner kroner.

Rett etter klokken tolv mandag ble budrunden avsluttet. Da hadde salgssummen kommet opp i 53,5 millioner kroner, 16 millioner kroner over prisantydning.

- Dette er kanskje den mest attraktive eiendommen som er lagt ut for salg i Stjørdal på en lang stund, så jeg skjønner interessen. Jeg er ikke overrasket over at man oppnår en god salgssum, men hadde nok ikke forventet at vi endte opp såpass langt over prisantydningen. Det er ingen tvil om at det er en god pris, sier megler Kristian Hogstad Lund i Eiendomsmegler 1 til adressa.no.

Det var Stjørdals-Nytt som først omtalte saken. Bygget er 3645 kvadratmeter stort, og en tomt på 9,1 mål følger med.

Hektisk budrunde

Siden NTE er eid av fylkeskommunen, har annonsen ligget ute i to måneder, for å sikre at den offentlige annonseringsfristen ble overholdt.

De siste dagene har det imidlertid rent inn med bud, og de siste to timene ble det intenst.

- Det var spesielt to budgivere som ønsket seg bygget. Prisen steg med over ti millioner kroner de siste to timene før det endelige budet ble akseptert, forteller Lund.

Kjøpt av lokalt firma

Det var eiendomsforvaltningsfirmaet Vennatrø Gruppen som hadde det høyeste budet. Firmaet har tilhold i Stjørdal og driver med eiendomsutvikling, eiendomsdrift og eiendomsforvaltning.

Vennatrø Gruppen har ingen kommentar til kjøpet mandag kveld. Lund forteller imidlertid at eiendommen har et stort utviklingspotensial.

- Bygningen er i god stand og kan leies ut til ulike typer næringsvirksomhet. I tillegg er det en ny reguleringsplan under behandling. Det er utarbeidet en mulighetsstudie i forbindelse med reguleringsplanen som ser på muligheten for boligutvikling og øvrig utvikling av eiendommen over flere trinn, sier Lund.

Også arbeidstreningsfirmaet Fides, hvor Stjørdal kommune eier over 85 prosent av aksjene, var med i budrunden.

Bygget er oppført i 1991, og har et bygningsareal på rundt 3 645 kvadratmeter. Kjøperen får også med en tomt på over 9,1 mål. Foto: Eiendomsmegler 1/Inviso
Bygget inneholder blant annet kontorer, lager og verksted. I overkant av halvparten av lokalene er utleid, mens den andre halvparten står ledig. De årlige leieinntektene er i salgsannonsen anslått til rundt 2,2 millioner kroner. Foto: Eiendomsmegler 1/Inviso